Nicolae Ciucă, în Cehia: Președintele Senatului a discutat cu omologul său, Miloš Vystrčil, despre creșterea populismului în Europa în contextul alegerilor europarlamentare

Evenimentul are loc cu aproximativ două luni înainte de scrutinul pentru Parlamentul European, iar liderii politici au subliniat importanța unui dialog sincer cu electoratul pentru a contracara tendințele populiste și pentru a menține valorile pe care partidele politice le promovează.

„Am discutat aspecte legate de cooperarea politică, diplomatică, economică este foarte importantă. Relațiile culturale au fost marcate începând de anul trecut.

Suntem țări care susținem și promovăm valorile europene. Vreau să mulțumesc tuturor oficialilor din Cehia pentru modul în care au susținut aderarea României la Schengen atunci când au avut președinția UE. Într-adevăr, în continuare vreau să mulțumesc pentru interesul pe care l-au manifestat pentru a putea să finalizăm procesul de aderare și cu granițele terestre cât mai curând posibil.

Peste două luni vom avea alegeri europarlamentare, iar în cadrul discuțiilor am vorbit despre creșterea populismului în Europa și nevoia ca liderii partidelor politice să-și asume un dialog sincer cu electoratul, considerând că este una dintre modalitățile de a menține valorile pe care partidele politice le promovează.

Exprimându-mi încrederea în diplomația parlamentară, în final doresc să-mi exprim încrederea personală în parteneriatul româno-ceh pentru o relație consolidată între țările noastre și pentru o Europă mai bună, prosperă pentru cetățenii săi”, a spus Nicolae Ciucă în discursul său.

 

Leave a Reply