Nicolae Ciucă, despre șefia NATO: „România poate aspira azi să conducă cea mai puternică alianță militară defensivă din istorie”

„România poate aspira azi să conducă cea mai puternică alianță militară defensivă din istorie. Anunțul candidaturii președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de Secretar General al NATO trebuie privit ca un demers al României, pe care toți trebuie să-l susținem, ca expresie a rolului crucial pe care îl joacă țara noastră astăzi”, a spus Nicolae Ciucă.

Citește și: Zi crucială, miercuri, la Cotroceni. Iohannis îi primește pe preşedintele Consiliului European Charles Michel și premierii Ungariei, Belgiei și Croației

„Marcăm 20 de ani de la ceremonia oficială de admitere a României în NATO, când tricolorul nostru a fost arborat la sediul din Bruxelles al Alianței. Integrarea a fost aspirația firească și legitimă a țării pentru democrație și libertate, pentru regăsirea locului nostru în marea familie euro-atlantică. Actualul context internațional dominat de invadarea Ucrainei de către Rusia lui Putin ne arată cât de mult contează apartenența la NATO.

Citește și: Klaus Iohannis, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Numărul crizelor internaţionale de securitate s-a înmulţit semnificativ”

Protecția oferită de cea mai puternică alianță militară defensivă din istorie ne-a adus stabilitate democratică. După două decenii, am devenit un pilon de securitate în regiune și un partener de încredere pentru aliații noștri.

Un dicton latin spune că cei care doresc pacea trebuie să fie pregătiți de război. Dacă suntem responsabili, dacă suntem pregătiți să ne apărăm cetățenii, dacă suntem uniți și determinați, vom putea descuraja războiul.

Cariera mea militară s-a ghidat mereu după aceste valori. Am depus un jurământ să îmi apăr patria și să fiu în slujba românilor. E ceea ce continui să fac de atunci, în fiecare zi”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Cine va câștiga duelul pentru șefia NATO? Mark Rutte sau Klaus Iohannis? Americanii au deja răspunsul

Leave a Reply