Negocieri tensionate între PSD și PNL, după sondajul politic care dă frisoane. Planul de a izola AUR

Tot mai multe voci din cele două partide spun că văd colaborarea politică și după anul electoral 2024.

În acest sens, potrivit unor surse din PNL, strategia electorală a liberalilor ar urma să fie elaborată și prezentata în această toamnă.

Pe de altă parte, surse social-democrate susțin că pentru o alianță electorală PSD-PNL așteaptă ca liberalii să facă primul pas și să anunțe public ce scenarii au în vedere.

La alegerile europarlamentare este posibil să vedem primul rezultat al acestei colaborări sub forma unor liste comune, mai ales că se vorbește chiar despre o strategie prin care s-ar urmări contracararea creșterii unor formațiuni precum AUR în opțiunile electorale ale românilor din diaspora, potrivit Realitatea Plus.

SONDAJ: AUR fură din voturile PSD. Cifrele momentului – Cu cine ar vota românii dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

 

Mai greu este de materializat scenariul unei colaborări la alegerile prezidențiale și parlamentare, cu un tandem la președinției și șefia guvernului. Atât PNL, cât și PSD și-au exprimat, mai mult sau mai puțin voalat, intenția de a avea candidați proprii la ambele funcții de conducere în stat.

Leave a Reply