Motive pentru iubire

Nu exista motive pentru a iubi pe cineva. In toate limbile lumii exista o aceeasi zicala, ce nu vad ochii, inima simte. Ei bine, eu afirm ca nimic nu este mai fals, cu cat sunt mai departe de sentimentele pe care incercam sa le inabusim si sa le dam uitarii, cu atat sunt mai aproape de inima.

Daca suntem in exil, vrem sa pastram cea mai neinsemnata amintire despre radacinile noastre, daca suntem departe de persoana iubita, fiecare persoana de pe strada ne trezeste amintirea ei. Fiecare clipa de cautare este o clipa de regasire. La urma urmei, ce este fericirea? Dragoste, se spune. Dar dragostea nu a adus si nici nu va aduce vreodata fericirea.

Dimpotriva, nu este decat neliniste, un camp de lupta, nopti nedormite, cand ne intrebam daca este bine ce facem. Adevarata dragoste este plamadita din extaz si agonie. Un singur lucru face visele imposibile, frica de esec. In fiecare dintre noi este un ceasornic ascuns si, ca sa faci dragoste, aratatoarele ambilor insi trebuie sa indice aceeasi ora la acelasi timp.

Doua persoane care sunt impreuna si se iubesc mult trebuie sa-si potriveasca aratatoarele, sa se potriveasca cu multa rabdare si perseverenta, cu jocuri si reprezentatii teatrale, pana cand inteleg ca a face dragoste e mult mai mult decat o intalnire.

Leave a Reply