Momente de panică într-un tren, în Elveția! 15 persoane, luate ostatice de un bărbat înarmat cu un topor şi un cuţit

Din primele informații, agresorul l-a forţat mai întâi pe mecanicul trenului oprit în gara Essert-sous-Champvent să îşi părăsească postul şi să se alăture celorlalţi pasageri, conform AFP preluată de Mediafax.

Poliţia a fost alertată de ceilalţi pasageri, iar negocierile au avut loc parţial prin WhatsApp şi prin intermediul unui interpret care vorbea farsi, limba majoritară în Iran.

O înregistrare video difuzată pe reţeaua socială X arată trenul staţionat în noapte înaintea mai multor explozii puternice foarte luminoase.O manevră a poliţiştilor pentru a reuşi să îndepărteze agresorul de victimele sale, a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei.Procurorul de serviciu şi procurorul cantonului Vaud s-au deplasat imediat la faţa locului şi a fost deschisă o anchetă penală.

Agresorul a fost împuşcat de un poliţist în timp ce se îndrepta spre el cu un topor, iar echipa de intervenţie care a reuşit să urce în tren.

Se crede că autorul este un “solicitant de azil” iranian în vârstă de 32 de ani. Bărbatul era înarmat cu un topor şi un cuţit şi vorbea farsi şi engleză, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Vaud, Jean-Christophe Sauterel.

„În acest stadiu al anchetei, motivele autorului nu sunt cunoscute”, au adăugat autorităţile.

Întrebaţi dacă războiul dintre Israel şi Hamas ar fi putut juca un rol în acest atac, nici poliţia, nici procurorii nu au dorit să comenteze.

Luările de ostatici sunt rare în Elveţia, mai ales la acest nivel.

Leave a Reply