Ministerul Apărării, explicații după ce locuitorii din Dobrogea s-au panicat din cauza unor zgomote ca de explozii

 

Pentru că mai mulți cetățeni din zona Dobrogei au semnalat joi la 112 că au auzit zgomote puternice ca niște explozii și aeronave suspecte, Ministerul Apărării transmite o informare oficială, subliniind că a fost vorba doar de antrenamentul pe care-l efectuează aviația militară.

 

Cetățenii care s-au alarmat cu privire la aceste zboruri au observat efectul produs de trecerea aeronavelor de la zborul subsonic la cel supersonic, așa-numitul „boom sonic”.

 

„Am primit mai multe întrebări referitoare la sesizările unor cetățeni din zona Dobrogei, făcute la 112, cu privire la aeronave și așa-numite „explozii” pe care le-ar fi văzut sau auzit. Vă informăm că în această seară am avut zboruri de instrucție cu aviația militară deasupra Dobrogei.

 

Zborurile au fost de antrenament și nu s-au executat niciun fel de trageri. Cel mai probabil cetățenii care s-au alarmat cu privire la aceste zboruri au observat efectul produs de trecerea aeronavelor de la zborul subsonic la cel supersonic, așa-numitul „boom sonic”.

Aeronavele militare au executat zborurile de instruire cu respectarea strictă a regulilor referitoare la înălțimile minime permise la survolarea zonelor locuite”, a transmis Ministerul Apărării.

Leave a Reply