Etapele unui bun masaj de relaxare realizat cu ulei de masaj organic

Nimic nu este mai bun ca un masaj relaxant, fie in aceasta perioada de vreme rece, fie cand te simti coplesit de stres sau doar vrei sa iti imbunatatesti starea de spirit. Masajul permite relaxarea intregului corp si restabileste vigoarea, consolideaza imunitatea si actioneaza asupra organelor interne. Pielea este cel mai mare organ si mii de receptori senzoriali sunt activati in timpul unui masaj, relaxand atat corpul cat si mintea. Pentru ca masajul sa aiba o eficienta maxima trebuie respectati cativa pasi.
O atmosfera placuta, confortabila
Nu toata lumea are acasa o camera dedicata masajului, dar la saloanele de masaj profesioniste, precum Tao Massage Bucharest, de pe Calea Victoriei, ai parte de tot ceea ce e nevoie pentru o experienta de neuitat. Masajul se realizeaza pe o masa de masaj sau pe saltele speciale, astfel incat miscarile sa curga fluid. Atmosfera este o parte importanta a masajului. O muzica relaxanta care se aude incetisor, o lumina difuza creata cu ajutorul lumanarilor, ajuta la relaxare si la crearea unei senzatii de intimitate. Pentru un mediu olfactiv placut sunt difuzate in atmosfera uleiuri esentiale. In cele din urma si cel mai important, temperatura camerei va fi una adecvata pentru sedinta de masaj.
Uleiul de masaj si tehnici de masaj de relaxare
Masajul de relaxare poate fi realizat cu un ulei cald, un ulei de masaj organic. Uleiul permite mainilor sa alunece delicat pe piele, de sus in jos (dinspre cap spre picioare) sau invers. Pentru inceput, uleiul de masaj nu se aplica direct pe pielea persoanei care primeste masajul, ci in palmele maseurului / maseuzei. Uleiul este incalzit usor in palme sau chiar pe o sursa de caldura (pentru o temperatura mai mare), apoi incepe masajul propriu zis. Se foloseste o presiune scazuta, iar miscarile pot fi drepte, de netezire, ca o mangaiere, serpuite, in zig-zag etc. Clientul se obisnuieste cu atingerea si incepe sa se relaxeze, iar uleiul este intins si absorbit in piele.
Masajul de relaxare se efectueaza in special pe zonele unde se aduna mai multa tensiune, pe muschi. Miscarile pot fi realizate cu o presiune crescuta, pot fi efectuate miscari de framantare, tehnici de tapotament, de lovire, executate scurt, ritmic, din caderea moala a mainiilor, a degetelor sau a pumnului. Mainile, picioarele, fiecare deget in parte, pot fi scuturate, o tehnica relaxanta, daca este efectuata cu blandete, sau revigoranta, daca este executata mai energic.
De degete se va trage usor, eliberand tensiunea. Un ultim pas catre masajul perfect este reprezentat de vibratii. Aceste miscari sunt realizate prin deplasarea rapida a pielii si au un efect de calmare, de activare a circulatiei si de relaxare. Rezultatele unei sedinte de masaj de relaxare pot fi, de multe ori, cu adevarat uimitoare asupra organismului. Masajul de relaxare realizat intr-un salon de masaj profesionist, intr-o ambianta placuta, mai ales daca este facut cu frecventa, poate sa aduca atat beneficii in ceea ce priveste sanatatea, cat si in ceea ce priveste stilul de viata. Masajul de relaxare este un moment de rasfat!

Leave a Reply