Marcel Ciolacu, ironic după ce Geoană a sugerat că i s-ar fi cerut să candideze susținut de PSD: Am sunat-o pe doamna Șoșoacă să-i propun să fie premier

“După ce i-am cerut lui Mircea Geoană, am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier.

Niciodată PSD-ul și eu personal nu o să îmi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD-ului”, a declarat Marcel Ciolacu, referindu-se la declarația lui Geoană care a susținut că i s-a cerut să candideze independent, cu susținerea PSD-ului.

“Apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuţii cu ei, au venit la mine în birou. Acum ceva timp în urmă, în care dânşii au venit la mine să-mi propună să candidez independent, susţinut de PSD. De ce? Pentru un calcul foarte simplu: pentru că voturile PSD la alegerile prezidenţiale, unde vin 4 milioane de români în plus faţă de alegerile obişnuite, nu sunt suficiente ca să câştigi preşedinţia României. Vrei să câştigi preşedinţia României, strict pe PSD nu ai voturi, în turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul: diaspora nu, nehotărâţii nu, e o limitare. Pentru o participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidenţiale, unde e 65% participare – pentru preşedinte românii se mobilizează şi merg la vot – nu sunt voturi suficiente”, a declarat Mircea Geoană la o televiziune de știri.

Leave a Reply