Mai mulți bătrâni, înșelați cu bani și bijuterii de un escroc, care i-a sunat din închisoare. Ce metodă a folosit

“La data de 11 mai 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secţia 14 Poliţie au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Bucureşti și au fost efectuate verificări în incinta unui penitenciar, într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În fapt, în perioada 02 mai a.c. – prezent, un bărbat, aflat în executarea unor măsuri privative de libertate, încarcerat într-un penitenciar, prin prezentarea unor pretexte nereale și recomandându-se a fi medic la o unitate spitalicească, ar fi invocat anumite evenimente rutiere, accidente suferite de diferite persoane apropiate. Probatoriul administrat a relevat faptul că acesta ar fi contactat persoanele vătămate cu o vârstă înaintată și le-ar fi indus în eroare, determinându-le să remită sume de bani”, anunță Poliția Capitalei.

Din cercetări, s-a stabilit că banii ar fi fost ridicați de doi bărbaţi și o femeie, în Bucureşti şi în judeţul Braşov.

“În urma controlului efectuat în incinta penitenciarului, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor. Totodată au fost identificate obiecte cu valoare probatorie, printre care trei telefoane mobile şi mai multe cartele telefonice”, se menționează în comunicat.

Polițiștii arată că pe 03 mai 2024, în jurul orei 23.00, cu ajutorul unui tânăr, în vârstă de 17 ani şi a unei tinere, în vârstă de 16 ani, prin prezentarea unor pretexte nereale și recomandându-se a fi medic în cadrul unui spital, ar fi invocat persoanei vătămate, în vârstă de 86 de ani, că fiul său ar fi suferit un accident rutier determinând-o astfel să remită suma de 8.200 de lei şi aproximativ 10 grame de aur tânărului de 17 ani, care s-ar fi prezentat la domiciliul acesteia din Sectorul 4.

De asemenea, pe 08 mai 2024, în jurul orei 17.00, cu ajutorul unui tânăr, în vârstă de 17 ani şi a unei tinere, în vârstă de 16 ani, prin prezentarea unor pretexte nereale și recomandându-se a fi medic la o unitate spitalicească, ar fi invocat faptul că fiica sa ar fi fost victima unui accident rutier, determinând astfel persoana vătămată, în vârstă de 77 de ani, să remită suma de 8.000 de lei tânărului de 17 ani, care s-ar fi prezentat la domiciliul acesteia din Sectorul 5.

Pe 11 mai 2024, cu ajutorul unui bărbat, în vârstă de 24 de ani, folosind acelaşi mod infracţional de operare, ar fi determinat o altă persoană vătămată, în vârstă de 92 de ani, din judeţul Braşov, să remită suma de peste 13.000 de lei.

Totodată, la data de 11 mai 2024, în jurul orei 14.00, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale, tânărul de 24 de ani a fost prins în flagrant, imediat după ce ar fi ridicat suma de peste 13.000 de lei de la persoana vătămată, în municipiul Braşov.

Semnal de alarmă de la CEC Bank. Numeroase tentative de fraudă în numele băncii. Cum acționează escrocii

O bătrână din Vaslui, înșelată prin metoda „Accidentul” în urmă cu doar o săptămână

O femeie din comuna Albești, Vaslui, a fost anunțată la telefon că un membru al familiei ar fi fost implicat într-un accident rutier. Apelanții au pretins că ar deține calități oficiale și i-au cerut bani în schimbul ajutorului.  

Potrivit polițiștilor de la Secția1 Poliție Rurală Vaslui, bătrâna a fost sunată pe 25 iunie, în jurul orei 19:00. Ulterior, suspecții s-au deplasat la domiciliul femeii pentru a lua banii ceruți, respectiv 24.000 de lei. În acest caz au fost arestate preventiv două persoane, un bărbat de 27 de ani și o femeie de 32 de ani, pentru înșelăciune, potrivit realitateadevaslui.

Poliția recomandă ca, dacă sunteți contactați de pe un număr pe care nu îl cunoașteți de către o persoană care pretinde că este o rudă sau că vorbește în numele unei rude, să cereți cât mai multe detalii din care să vă convingeți de identitatea celui în cauză, respectiv de realitatea informațiilor deținute cu privire la persoana la care se face referire.  

Nu dați curs instrucțiunilor primite prin telefon de la persoane necunoscute, care pretind că reprezintă rudele implicate într-un accident rutier.  În cazul în care primiți un astfel de telefon, anunțați imediat Poliția prin apel la 112, așteptați recomandări din partea unui polițist și respectați-le întocmai!

Medicul Irinel Popescu, detalii exclusive despre starea de sănătate a lui Mihai Leu. Cum se simte marele campion, după ce a fost transferat urgent la Fundeni

Leave a Reply