Legenda verighetelor

Verighetele isi au originea in Egiptul Antic cand desi nu erau facute din metale pretioase ci din plante precum canepa, rogozul sau papurisul aveau o puternica insemnatate. Pe atunci nu erau neaparat simbol al dragostei eterne, ci tineau loc mai degraba de sigiliu, deoarece dupa cum bine stiti pe atunci femeia era proprietatea barbatului nu neaparat o fiinta pe care el sa o adore.

Dupa ce nu mai era proprietatea tatalui, deveanea a sotului ales pentru ea, iar in momentul in care aceasta primea verigheta insemna ca i se da dreptul sa aiba grija de casa si uneori chiar sa decida in absenta sotului. In multe culturi stravechi cercul, care este forma clasica a verighetei, simbolizeaza eternitatea.

Nu are inceput sau sfarsit si mereu se intoarce la sie insusi precum o dragoste adevarata. Aceste verighete se poarta mereu pe al patrulea deget al mainii stangi considerandu-se ca pe acolo trece vena ce are legatura cu inima “vena amoris”.

Cu timpul, modelul de verighete a evoluat si au fost facut din diverse metale simple, ajungand apoi sa fie facut din  metale pretioase, dar si au pastrat insemnatatea  de sigiliu de data aceasta combinata de multe ori si cu dragoste, dar simbolizand in continuare fidelitate, legamant pe viata si faptul ca cel sau cea ce o poarta are deja pereche si nu trebuie abordat sau abordata de o alta persoana in scopuri romantice.

Unele culturi pun mare accent si pe metalul din care este facuta verigheta spunand ca este important sa fie de aur pentru  a exprima bogatia si iubirea imensa.

In zilele noastre legendele si superstitiile sunt putin lasate la o parte in ceea ce priveste materialul din care fiecare doreste sa faca verighetele precum si forma deoarece nu se mai tine cont de superstitia: daca verigheta nu este un cerc perfect atunci dragostea celor doi va intampina greutati si nu va dura foarte mult. Ramane insa de actualitate faptul ca vergheta este simbolul legamantului, al fidelitatii si al unei iubiri mari dintre doua persoane.

Leave a Reply