Klaus Iohannis recunoaște că inflația a luat-o razna în România: „Ar fi bine să coboare!”

„Nu aș vrea să intru în zona Guvernului, dar chiar în condițiile unei inflații destul de ridicate, aveți dreptate și bine ar fi să coboare cât mai repede, am avut creștere economică. Și, în perspectivă, cred că România va performa economic bine și sunt convins că după toate alegerile pe care le avem în acest an vom avea un guvern care va ști să redreseze rapid și zona de creștere și zona de inflație.

Este clar că anumite măsuri ar fi foarte bune, dar sunt greu de luat în an electoral. Însă aceste chestiuni sunt conștientizate și la nivel de guvern și la nivel de coaliție și sunt convins că redresarea va fi destul de rapidă, poate surprinzător de rapidă”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre candidatura la funcţia de la NATO: „Nu intenţionez să mă retrag”

Klaus Iohannis a spus, miercuri, că nu intenţionează să se retragă din cursa pentru funcţia de secretar general al NATO, considerând că şansele sale sunt “rezonabile”.„Nu intenţionez nici să mă retrag, nici să negociez altceva. Mă concentrez pe NATO şi da, sunt câteva afirmaţii în spaţiul public. În continuare, consider că şansele mele sunt rezonabile”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.El a fost întrebat dacă ia în calcul să se retragă sau să negocieze pentru o altă funcţie la nivelul UE în contextul în care unele dintre cele mai influente ţări NATO au declarat public că îl susţin pe premierul olandez, Mark Rutte, pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.Preşedintele Klaus Iohannis găzduieşte, miercuri, la Palatul Cotroceni, împreună cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende strategice a Uniunii Europene, la care participă şi premierii Belgiei, Ungariei şi Croaţiei.

Liderii europeni au ajuns la București. Klaus Iohannis, discuții-cheie cu Charles Michel și Viktor Orban: „Ne așteaptă provocări majore”

 

Leave a Reply