Jaf ca-n filme la un hotel de 5 stele din Paris. Hoții au golit două seifuri la doar câteva ore după vizita președintelui SUA, Joe Biden

Au fost scene de panică în apropiere de Champs-Élysées, bulevardul pe unde săptămâna trecută trecea cu onoruri preşedintele american Joe Biden. Angajaţii hotelului Marignan, un renumit hotel de 5 stele din arondismentul 8 al Parisului, au fost victimele unui jaf armat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la câteva ore după ce oaspetele american se plimba pe celebrul bulevard al capitalei franceze, a aflat marţi Le Figaro din surse concordante.

Sâmbătă, Emmanuel Macron a etalat tot fastul de stat pentru oaspetele său, aflat la prima vizită de stat în Franţa, efectuată la finalul comemorării a 80 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia. După o ceremonie la Arcul de Triumf, limuzina preşedintelui american a coborât pe Champs-Elysées, escortată de 140 de cai şi 38 de motociclişti din Garda Republicană.

Câteva ore mai târziu, doi infractori înarmaţi cu un pistol s-au prezentat la recepţie în jurul orei 4 dimineaţa şi i-au tâlhărit pe managerul hotelului şi pe un manipulator de bagaje. Tâlharii i-au bătut mai întâi, înainte de a-i lega cu cabluri de calculator. Apoi au cerut acces în camera de valori, de unde au furat conţinutul a două seifuri. Prejudiciul este estimat la 5.000 de euro.

Cei doi indivizi au fugit apoi de la locul faptei cu o maşină furată cu câteva minute mai devreme în apropiere de Champs-Élysées, lovindu-l pe proprietarul acesteia de mai multe ori cu patul unui pistol.

Victimele jafului au fost tratate de pompieri, în timp ce proprietarul maşinii a fost spitalizat.

O anchetă a fost deschisă de Parchetul din Paris pentru jaf armat în bandă organizată, infracţiune pasibilă de 30 de ani de închisoare. Investigaţiile sunt încă în curs de desfăşurare.

Leave a Reply