Ingrijirea parului vopsit

Aproape intodeauna femeile sunt nemultumite de culoarea parului pe care o au din nastere si recurg la vopsirea sa pentru a-si schimba look-ul. Acest lucru nu este rau atata timp cat alegeti o culoare care vi se potriveste, care nu va umbreste frumusetea si cat timp va ingrijiti parul corespunzator dupa vopsire astfel incat sa arate intodeauna bine. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti si aplicati dupa ce va vopsiti:

  • Parul nu mai trebuie spalat la fel de des pentru a pastra culoarea cat mai mult timp si a proteja scalpul si firul.
  • Produsele uzuale pentru curatare trebuiesc schimbate odata cu vopsirea. Ele trebuiesc inlocuite cu produse speciale pentru par vopsit. Este valabil in ceea ce priveste samponul, balsamul, produsele pentru coafat.
  • Dupa clatirea vopselei evitati sa va splati din nou pe cap la scurt timp deoarece scalpul are nevoie de putin timp pentru a regla secretia de sebum. Cel mai bine este sa nu va spalati pe cap iar in urmatoarele 48 de ore.
  • Daca va schimbati culoarea radical, apelati la un salon. Vopsirea acasa functioneaza cu succes numai atunci cand nuanta este apropiata de cea a parului natural. In caz contrar aveti nevoie de specialisti pentru a obtine ceea ce va doriti.
  • Odata ce ati vopsit parul, evitati sa il uscati cu foehnul cu aer cald sau sa il intindeti cu placa. Daca nu puteti evita aceste lucruri aplicati inaintea uscarii si intinderii un spray pentru protectie impotriva cladurii.
  • Cand va spalati pe cap si parul este vopsit, folositi apa cat de rece suportati. Face bine parului si nu estompeaza culoarea.
  • Folositi balsam pentru par dupa fiecare spalare, deoarece parul vopsit se incurca mult mai tare decat cel natural, cu atat mai mult cu cat a fost decolorat inainte si prin urmare este, subtiat/ars.

Aproximativ o data pe luna alicati o masca pentru regenerarea parului. Va fi ca o gura de aer proaspat pentru scalp iar efectul va fi realemnte vizibil. Nu recurgeti a tratamente naturiste cu otet daca sunteti vopsite. Este mult prea acid si va deteriora culoarea dar si firul de par.

Leave a Reply