Incendiu puternic in California

Autoritatile din California se lupt acum unul dintre cele mai puternice incendii din istoria sa. Hectare intregi sunt cuprinse de flacari, iar mai multe comunitati au fost evacuate pentru a nu cadea prada acestora.

Seceta care a lovit aceasta regiune in ultimii cinci ani, vegetatia care nu a fost intretinuta si vanturile care bat agresiv sunt factorii principali care au generat acest dezastru natural. Nici macar cartierele de lux ale vedetelor nu au scapat din calea acestui incendiu. Vile de milioane de dolari au fost evacuate din cauza riscului ca acestea sa fie lovite de catastrofa naturala.

505.391 de hectare de pamant au fost inghitite de flacari pe perioada anului 2017 in California, dublu fata de anul trecut. Autoritatile se lupta cu indarjire pentru a opri focul, cu toate acestea momentan nu au reusit sa stinga decat cinci procente din totalul vegetatiei care arde puternic. NASA a reusit sa imortalizeze incendiul din stratosfera, evidentiind gravitatea acestuia.

Insasi celebra Universitate UCLA se afla in pericol, la fel si Muzeul Getty. Studentii au fost evacuati, iar autoritatile spera sa reuseasca pana la finalul saptamanii viitoare sa controleze urgia flacarilor. Din fericire, pana in momentul acesta nu au fost inregistrate decese, fapt care dovedeste eficienta procedurilor de evacuare. La ora actuala, autoritatile afirma ca suprafata totala a focului a depasit marimea orasului New York.

Leave a Reply