Impact devastator între un autobuz și un camion, pe o șosea din India: 18 morți și 19 răniți

Potrivit autorităților locale, coliziunea a avut loc pe o autostradă din statul Uttar Pradesh, transmiten Associated Press. Autobuzul călătorea din statul nordic Bihar către capitala New Delhi. 19 persoane rănite au fost transportate de urgenţă la un spital. Starea lor este considerată stabilă. 

“Autorităţile sunt în curs de identificare a victimelor, iar o anchetă a fost lansată pentru a determina cauza exactă a accidentului”, a a declarat ofiţerul de poliţie Arvind Kumar.

Busculadă eveniment religios din India: Peste 120 de morți, majoritatea femei. Printre victime, și 7 copii

Gaurang Rathi, un oficial guvernamental, a declarat că, potrivit unei investigaţii preliminare, este posibil ca autobuzul să fi depăşit viteza legală atunci când a lovit camionul cu lapte din spate, ceea ce a dus la răsturnarea ambelor vehicule. Coliziunea a fost suficient de gravă încât o parte a autobuzului a fost smulsă, provocând ejectarea pasagerilor din vehicul.

India are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate rutieră din lume, cu sute de mii de persoane ucise şi rănite anual. Majoritatea accidentelor sunt atribuite conducerii imprudente, drumurilor prost întreţinute şi vehiculelor învechite.

În mai, un autobuz care transporta pelerini hinduşi a derapat şi s-a rostogolit într-o prăpastie adâncă pe o autostradă muntoasă din Kashmirul controlat de India, omorând cel puţin 21 de persoane.

Leave a Reply