Gafă la televiziunea publică din Italia. A publicat din greșeală rezultatele votului național la Eurovision

La finalul emisiunii de joi, RAI a afișat ceea ce a numit rezultate provizorii ale votului, indicând că israeliana Eden Golan a fost candidatul favorit al italienilor, obținând peste 39% din voturi, potrivit Reuters.

Regulile Eurovision spun că astfel de informații nu pot fi publicate înainte de marea finală.

A fost o problemă tehnică care a dus la afișarea eronată a unor date – complet parțiale – ale votului național italian”, a spus RAI într-un comunicat, adăugând că și-a cerut scuze organizatorilor Eurovision.

Accidentul a stârnit scandal pe rețelele de socializare, pe fondul controverselor legate de participarea Israelului la concurs și de calificarea țării în finală.

Organizatorii Eurovision au rezistat apelurilor de a exclude Israelul din cauza războiului din Gaza, declanșat după atacul Hamas din 7 octombrie, argumentând că competiția este un eveniment apolitic.

Protest masive la Malmo fata de participarea Israelului la Eurovision. Greta Thunberg printre manifestanti – VIDEOIsraelul este cotat cu a doua șansă de câștig la casele de pariuri

Candidata Israelului la Eurovision, Eden Golan, a devenit una dintre favoritele caselor de pariuri pentru a câștiga concursul Eurovision de anul acesta, după ce s-a calificat joi în semifinale, în ciuda huiduielilor din timpul spectacolului și a protestelor în fața arenei pe care se ține concursul în Suedia.

Potrivit Eurovision World, un site web care adună cotele de pariuri de la 15 dintre cele mai mari bookmarkere din Europa, Israelul este văzut ca având o șansă de câștig de 22%, pe locul doi după Baby Lasagna din Croația, care este văzut cu o șansă de 41%.

 

 

Leave a Reply