Epilarea cu ceara – Metode de indepartare a firelor de par

Visul oricarei femei este o pielea catifelata, fina si placuta la atingere. Una dintre metodele cele mai eficiente pentru a elimina de firele de par inestetice este epilare cu ceara pentru ca avantajele epilarii cu ceara sunt multiple, de la faptul ca firul este smuls din radacina, iritatiile si inrosirea pielii se reduc, pana la faptul ca este un peeling foarte bun pentru piele.
Pe langa acestea alte avantaje ale epilatului cu ceara mai mentionam faptul ca durata dintre sesiunile de epilat care variaza intre 3 si 6 saptamani, timp in care firele de par cresc mai matasoase, se deschid la culoare si in timp, se raresc, pana la disparitia completa.
Pentru o epilare cu ceara fierbinte la un salon de infrumusetare sunt necesare urmatoarele: pregatirea pielii inainte de epilare, pielea trebuie sa fie uscata, fara stropi de crema sau de ulei. Ceara apoi se aplica in strat egal in directia cresterii firului de par si se lasa cateva secunde pentru uscare.
Pe portiunea unsa se va intinde o banda cu care se va indeparta, usor, ceara, tragand banda in sensul opus cresterii firului. Procedeul va continua, pana se epileaza intreaga suprafata a corpului care se doreste a fi epilata. Pentru a nu ramane urme de ceara pielea se va masa cu ulei de masaj, aplicat cu ajutorul unui servetel. La final se poate aplica o lotiune de corp hidratanta, masand usor pielea.
In situatia in care bugetul nu va permite serviciile saloanelor de epilare, o puteti facea la domiciliu cu ceara rece. Este bine de stiut ca ceara rece nu are efecte similare cu cele ale celei calde.

Leave a Reply