Elevă luată cu ambulanța de la liceu în Ploiești. A inspirat spray lacrimogen

O elevă a Liceului Tehnologic ”1 Mai” din Ploieşti a ajuns la cabinetul medical al şcolii, marţi, acuzând stări de rău după ce în incinta şcolii a fost utilizat, cel mai probabil, un spray iritant-lacrimogen. Asistentul medical al şcolii a anunţat Poliţia, care a ridicat imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi face verificări pentru a stabili cine a folosit spray-ul.

„La data de 14 mai a.c., în jurul orei 11,30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat, în calitate de asistent medical al unei unităţi de învăţământ din municipiu, că o persoană s-a prezentat la sediul cabinetului ca urmare a intrării în contact cu o substanţă dintr-un spray iritant lacrimogen. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din primele verificări stabilindu-se faptul că, în jurul orei 11,15, o elevă de 16 ani, ieşind din clasă pentru a merge la grupul sanitar, ar fi simţit, pe hol, un miros intens-înţepător care i-a provocat o stare de rău, la faţa locului ajungând un echipaj medical care a preluat-o pe tânără”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Surse au precizat că incidentul s-a petrecut la Liceul Tehnologic “1 Mai” şi că au fost evacuate clasele de pe holul respectiv. Cercetările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt şi identificarea persoanei bănuite de folosirea spray-ului iritant lacrimogen, urmând a fi luate măsurile legale în consecinţă.

Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase. 

Leave a Reply