Doina Pârcălabu aruncă bomba în recalcularea pensiilor: Românii care lucrează după ce se pensionează nu primesc puncte de stabilitate

„Așa cum e scris textul de lege, cei care au lucrat după momentul în care au primit prima decizie de pensie nu vor fi luate acele perioade în calcul la determinarea punctajului suplimentar pentru puncte de stabilitate. Sumele încasate ca venituri salariale constituie motiv de recalculare a pensiei… acel surplus ca să spun așa. O explicație pe care eu o găsesc este și aceea de a stimula rămânerea în activitate înainte de a lua decizia să te pensionezi plecând și de la acest beneficiu”, a spus Doina Pârcălabu.

Întrebată dacă vede posibilă o altă majorare anul acesta în afară de recalcularea din septembrie și de creșterea pragului de impozitare care oricum vizează o anumită categorie, aceasta a răspuns: „Eu cred că nu este o temă care poate să fie luată în discuție. Să se facă recalcularea, să vedem în ce măsură acele inechități sunt eliminate și abia după să lăsăm sistemul să se așeze, legea să-și producă efectele în totalitatea ei și abia după aceea, după regula generală, se vor face majorări de pensii pentru că în legea 360 este indicată regula generală și atunci pensionarii pot să-și facă calcule și să putem să invocam acel principiu după care funcționeaza legea sistemului public”.

Leave a Reply