Doi români au înșelat un pensionar spaniol și l-au lăsat fără 100.000 de euro. Cuplul afișa viața de “lux” pe internet, să vadă rudele din țară

Potrivit publicației spaniole Cadanser, cei doi au fost recent eliberați, probabil sub cauțiune, de către Tribunalul de Instrucție numărul 1 din Vitoria (provincia Alava).

Românii păreau să ducă o viață extravagantă, se aflau frecvent în hoteluri și restaurante de renume, călătorind în mașini de lux și chiar împărtășeau pe rețelele sociale modul lor de viață.

Întotdeauna cu zâmbetul pe buze, aceștia postau imagini în care expuneau bancnote de 200 de euro, iar într-un clip video, bărbatul arunca bancnote de 100 de euro în timp ce asculta melodia “Dau cu banii” a cântărețului român Bogdan Pîrvu, scrie StiriDiaspora. Cu toate acestea, realitatea prosperității cuplului este departe de imaginea pe care o proiectează online pentru a vedea rudele și prietenii din țară, având în vedere că sunt acuzați că au înșelat un pensionar pe parcursul a doi ani, epuizându-i economiile.

Legea care îți spune dacă poți să tragi cu ochiul peste gard la vecini

În 2021, povestea înșelătoriei a început când femeia a inițiat o conversație cu pensionarul pe stradă, solicitându-i bani pentru a mânca. De acolo, s-a dezvoltat o relație construită pe întâlniri “întâmplătoare” pe stradă, înșelând treptat încrederea acestuia.

Ce a început inițial cu sume mici împrumutate s-a transformat în timp, crescând atât în frecvență, cât și în sum, iar situația a evoluat până la amenințări din partea femeii. Pe lângă extorcarea directă, cuplul a efectuat și retrageri repetate de la bancomate și plăți la hotel folosind cardul bancar al pensionarului, conform Departamentului de Securitate din Țara Bascilor.

Ambii inculpați erau vechi cunoștiințe ale poliției, cu caziere bogate. Bărbatul s-a confruntat cu probleme administrative, cum ar fi amenzi rutiere și sechestru pentru evaziune fiscală. Istoricul său penal include fraude, extorcare, tâlhărie, jaf cu violență și amenințare. 

La rândul său, femeia are și ea un dosar la poliție pentru extorcare, furt și vătămări, conform unor surse consultate de către jurnaliștii El Correo. În decurs de doi ani, victima și-a pierdut economiile estimate la 100.000 de euro, conform anchetei poliției.

Pietoni spulberați pe trecerea de pietoni, după ce șoferul s-a înecat cu o bomboană. Unul dintre ei a murit

Pe măsură ce contul pensionarului spaniol se golea, cuplul se desfăta în călătorii de lux în diverse orașe precum Pamplona, Vitoria, Zarautz, Bilbao, Santander sau stațiuni din România. Bineînțeles, orice huzur în lux era bine documentat pe pe profilurile lor de pe rețelele sociale cu poze pe măsură, pentru a se lăuda la rude și prieteni.

Investigația complexă realizată de o unitate specializată a secției de poliție Portal de Foronda, a dus la arestarea presupusei autoare a furturilor și a complicelui său, ambii reținuți miercuri în orașul Vitoria. Polițiștii nu exclud posibilitatea existenței mai multor victime printre persoanele în vârstă care ar fi putut fi afectate de cuplul fără scrupule, motiv pentru care ancheta continuă în ciuda faptului că cei doi sunt cercetați în libertate.

6 persoane, reținute, după o altercație în centrul comunei Deveselu – Un autoturism a fost avariat

Leave a Reply