Dirijorul de renume mondial Seiji Ozawa a murit la 88 de ani din cauza unei insuficiențe cardiace. Doli uriaș în muzică

Televiziunea publică NHK și alte media japoneze au anunțat că Seiji Ozawa (foto) a murit marți din cauza unei insuficiențe cardiace, relatează Reuters.

Potrivit cotidianului Asahi Shimbun, la înmormântare au participat cei mai apropiați prieteni și familia sa.

Foto: Profimedia

De-a lungul carierei sale, Ozawa a primit numeroase premii și distincții, inclusiv un premiu Grammy pentru cea mai bună înregistrare de operă și 14 nominalizări, doctorate onorifice și premiul Praemium Imperiale al Japoniei pentru succesul în artă.

Ozawa a lucrat cu multe orchestre nord-americane de-a lungul carierei sale ilustre, inclusiv Filarmonica din New York, Simfonia din San Francisco, Orchestra simfonică din Toronto și Orchestra simfonică din Boston, unde a fost director muzical din 1973 până în 2002. Mandatul său de 29 de ani a fost cel mai lung din istoria orchestrei. În perioada petrecută cu Orchestra Simfonică din Boston, a primit aprecieri de critică pentru interpretările și înregistrările sale, în special cu lucrările unor compozitori precum Ceaikovski, Mahler și Ravel.

De asemenea, a fost dirijor invitat pentru orchestre europene de top, precum Filarmonica din Berlin și Filarmonica din Viena. Din 2002 până în 2010, a fost director muzical la Opera de Stat din Viena, scrie, de asemenea, tehjapantimes.

Leave a Reply