Dietele de slabire

In apropierea sarbatorilor, majoritatea femeilor incep prin a urma o dieta de slabit pentru a scapa de kilogramele in plus, pentru ca apoi sa poata manca lejer din bunatatile pregatite cu ocazia craciunului sau a revelionului.

Dupa ce trece aceasta perioada ele se apuca iar de diete pentru a da jos surplusul capatat. Nu este nimic mai periculos si nesanatos. Faptul ca abuzam de organismul nostru (ba ne infometam, ba facem exces de bunatati) nu este ceva benefic chiar daca acesta reactioneaza aparent cum ne dorim noi la dieta de slabit tinuta.

Niciodata dupa ce urmam diete de slabit nu trebuie sa mancam ca inainte de a le tine pentru ca in scurt timp se ajunge din nou la greutatea de care doream sa scapam si tot efortul a fost facut degeaba. Dupa o dieta, alimentatia trebuie sa ramana ponderata cat mai proaspata si sanatoasa pentru a nu lua iar in greutate si pentru a nu bombarda organismul cu mii de calorii dupa ce abia se obisnuise cu un regim benefic.

Daca ne am propus sa slabim inainte de sarbatori cu ajutorul unei diete si pe parcursul lor va trebui sa ne ponderam si doar sa gustam din preparatele traditionale. Ideal este sa tinem dietele stabilite de medicul nutritionist, nu din auzite, sau la recomandarea unor cunostinte care au folosit dieta respectiva si a dat roade.

Poate da roade si in cazul nostru dar cu timpul ne putem simti rau din motive aparent necunoscute iar  la un set de analize mai amanuntite sa aflam ca ne-am avariat grav organismul cu dieta respectiva.

Inca un aspect important in ceea ce priveste dietele de slabit, chiar daca dieta este prescrisa de un medic specialist, in momentul in care va simtiti rau, fie apelati la el pentru a imbunatati dieta fie o abandonati sau mancar plusati putin la unele mese pentru a va putea desfasura in continuare activitatile zilnice fara probleme.

Sunt multe cazuri de diete de slabit tinute la modul extrem in urma carora persoanele in cauza nu mai au energie pentru activitatile zilnice fie ajung in spital cu afectiuni grave. O dieta, chiar daca va doriti sa scapati de multe kilograme, nu trebuie sa reprezinte un chin, ci un mod de alimentatie ceva mai sanatos decat cel obisnuit, care sa nu va afecteze negativ viata.

Nu este nevoie sa va schimbati radical viata daca tineti o dieta, trebuie doar sa aveti grija ce anume puneti in cosul de cumparaturi si de cate ori se iveste ocazia sa  adaugati la dieta si ceva sport fie ca va duceti la sala, fie ca alegeti sa mergeti pe jos distante pe care de obicei la parcurgeti cu masina.

Leave a Reply