Diana Șoșoacă, refuzată de suverniștii din Parlamentul European. Senatoarea lui Putin n-a reușit să convingă pe nimeni

Partidul SOS România nu a fost acceptat în noul grup europarlamentar ‘Europa Naţiunilor Suverane’, a cărui înfiinţare a fost anunţată marţi de liderul partidului ultranaţionalist şi xenofob ceh SPD, Tomio Okamura, şi care include partidul de extrema dreaptă german ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD), relatează  Reuters.

”La cererea noastră, grupul a respins cererea partidului SOS România de a adera”, a declarat Laszlo Torozckai, membru al partidului ungar Patria Noastră, într-o postare pe social media ce anunţa formarea noului grup politic din Parlamentul European.

Diana Șoșoacă își face „încălzirea” pentru Parlamentul UE. S-a contrat cu liderul suveraniștilorÎn afară de AfD, grupul europarlamentar ‘Europa Naţiunilor Suverane’ mai include partide mici din Bulgaria, Cehia, Franţa, Lituania, Polonia, Slovacia, Spania şi Ungaria. El are 28 de membri, dintre care 14 sunt membri ai AfD.Fragmentarea existentă în rândul partidelor de extremă dreapta, suveraniste sau eurofobe din Parlamentul European este evidenţiată de existenţa a încă două grupuri europarlamentare de această orientare – ‘Patrioţi pentru Europa’ (84 de membri) şi ‘Conservatorii şi Reformiştii Europeni’ (ECR, 78 de membri).Pentru a forma un grup politic politic în Parlamentul European este nevoie de minimum 23 de eurodeputaţi care să provină din cel puţin un sfert din numărul statelor membre UE. Partidul SOS România are doi europarlamentari – Diana Șoșoacă și Luis Lazarus.

Diana Șoșoacă a mutat circul în Parlamentul European. Cum s-a prezentat senatoarea putinistă la Bruxelles – VIDEOCe salarii vor avea Șoșoacă și Lazarus în Parlamentul European. Sumele încasate de reprezentanții României

 

Leave a Reply