Desene animate dublate in limba romana online

Bun venit in lumea copiilor. Imi aduc aminte de clipele frumoase ale copilariei si cat de mult mi-au placut pe langa joaca de zi cu zi desenele animate pe care le prindeam la TV pe vremea aceea, inainte cu mult de revolutia din 1989. Imi aduc aminte cu regret faptul ca atunci era o singura emisiune de profil “Gala desenului animat” pe care o asteptam o saptamana intreaga si care difuza desene animate doar cateva minute.

Prin intermediul acestor filmulete intram in pielea personajelor si imi cream o lume virtuala. Filmele facute de Walt Disney au fost preferatele mele. Cand am crescut am mers sa le revad la cinematograf. Niciodata nu m-am plictisit revazandu-le. Personajele favorite din animatiile Cartea Junglei, Pinocchio, Alba ca Zapada, Cenusereasa si altele mi-au adus atata bucurie in suflet, sentiment pe care numai copiii il au.

A urmat perioada de dupa revolutie cu proliferarea casetelor VHS, schimburi de filme pe video. Imi doream sa vad toate desenele animate. Fiind productii americane in proportie covarsitoare pe timpul comunistilor au intrat mai greu la noi. Dorinta mea s-a implinit odata cu aparitia Internetului cand am reusit sa descopar o lista impresionanta de animatii care existau incepand cu anii 1940 si pe care eu nu le-am vazut.

Astazi exista posibilitatea ca orice copil sa intre in aceasta retea mondiala si sa descopere un personaj pe care apoi sa-l indrageasca prin intermediul site-urilor ca Youtube, dar si site-uri dedicate. Ideea acestora din urma vine din dorinta de a centraliza cele mai bune desene animate pentru copii intr-un singur loc.

Filmuletele nu sunt puse de administratori, ci sunt aranjate pe site ca orice copil sa le poata urmari mai usor. In ultimii ani majoritatea desenelor animate au fost dublate in limba romana, asa incat un copil care nu stie inca sa citeasca sa poata urmari povestea in limba materna.

Puteti gasi chiar desene animate care sunt numai dublate in limba romana. Tot relativ recent au aparut desene animate romanesti, cu personajele indragite din povestile lui Ion Creanga, Harap Alb, Greuceanu, Praslea cel Voinic, Fata mosului si fata babei, Punguta cu doi bani, Capra cu trei iezi si altele. In speranta ca am fost de folos cu aceste informatii despre desenele animate in limba romana, va dorim vizionare placuta!

Leave a Reply