Cununia religioasa

Sa nu cumva sa uitati de panglica alba, piscoturi sau vin, ca preotul va face urat daca nu le aveti. Mergeti la un preot pe care il cunoasteti si care stiti ca vorbeste scurt si la obiect. E de preferat undeva unde exista si cor, sau macar cativa oameni care sa cante, ca simplul dascal nu va face fata timp de o ora sa tot cante cu voce tare. Slujba de cununie e superba, trebuie sa o auziti cu toate urechile.

Rugati-i pe cei care vin la cununia religioasa sa-si lase copiii acasa, sau in fata bisericii. Nu o data am asistat la momente in care copiii il inganau pe popi. Este un moment minunat, nu lasati pe nimeni sa-l transforme din ceva solemn in comedie. Restaurantul: nu alegeti sali in care nu exista aer conditionat, sau in care bucataria are usa in mijlocul salii de dans, caci va persista mereu miros de mancare si veti lua la dans din greseala ospataritele cu bratele pline de farfurii.

Nu impoptanati sala cu baloane si tot felul de fundite. Faceti scaunele frumoase (daca nu sunt aspectuase) si puneti cateva flori la fiecare masa. Lasati lumanarile pentru priveghi, doar vor face miros inecacios. Nu lasati oamenii sa fumeze in sala de dans. De preferat, ar trebui sa existe un fumoar festiv, in incinta restaurantului, asa toata lumea va fi fericita. Nu puneti la meniu de trei ori cartofi. Diversificati meniul: o data orez, o data legume mexicane, sau salata simpla. 

Oamenii vin la nunta sa manance nu neaparat curiozitati, dar macar mai special. Asa ca, daca nu e macar diferita, macar fiti siguri ca mancarea va fi aranjata in farfurie cu mult gust, puneti bauturi pentru toti oamenii: si sucuri acide si naturale si n feluri de bauturi alcoolice, puse pe mese in functie de felul de mancare adus.

De preferat ar fi sa existe o masa de unde se pot servi invitatii cu cafea, nu sa derenajeje saracii ospatari toata seara. Asa, se va servi doar cine vrea, de cate ori vrea! Fiti siguri ca ospatarii sunt oameni veseli si imbracati frumos si se vor comporta cu respect cu invitatii. Cei flegmatici si zeflemisti, in papuci de plastic negru nu au ce cauta nici in cel mai infect restaurant si mai ales la o nunta!

Nu aduceti formatie! Pierdeti doar bani si atat. Formatia se imbata, uita versurile, uita sa mai cante. De preferat este muzica mecanica, pusa de un dj care pune muzica. Atentie, muzica de toate genurile. Nu doar populare sau anii 80. Ci si anii 2009 si anii 50. Sunt plictisitoare nuntile cu repertoriu muzical redus la cateva zeci de piese care se tot repeta.

Nu va chinuiti cu marturii in bomboane pe masa. Le va ajunge prajitura de la sfarsitul nuntii. Si pentru ca nunta trebuie sa se termine candva, nu uitati sa puneti o cutiuta pentru plicuri, dar de la inceputul nuntii, ca sa nu cautati ca disperati in masina cine stie cui casuta.

Leave a Reply