Cum se spală corect sutienul. Greşeala pe care o fac majoritatea femeilor

Sutienul este o piesă de lenjerie intimă foarte delicată, fabricat din materiale fine şi pretenţioase, precum dantelă, broderii, mătase, de aceea trebuie să îl tratezi cu multă grijă. Spălat în mașină, se poate deteriora, iar bretelele şi cupele se pot lărgi, în special dacă este spălat la temperature foarte înalte.

Iată cum să speli corect sutienul!

– Ai nevoie de un șampon pentru copii sau un detergent pentru țesături delicate, foarte moi.

– Un prosop foarte moale, poate fi și din microfibră.

– Pregătește un vas cu apă caldă în care ai adăugat 2 lingurițe de șampon pentru copii sau detergent.

– Lasă sutienul la înmuiat în apă circa 10 minute.

– Spală sutienul cu grijă, freacă uşor bretelele, în special locurile unde găseşti eventuale pete de transpiraţie. Pentru a scoate mai ușor petele de pe bretele, freacă-le cu o pastă din 2 lingurițe de bicarbonate de sodiu amestecată cu apă.

– Clătește-l în apă curată, fără să freci materialul şi fără să storci foarte mult, ca să nu distrugi ţesătura delicată. În apa pentru clătit poți adăuga un pic de oțet. Acesta va elimina mirosurile și va distruge bacteriile.

Cum usuci sutienul?

Învelește sutienul într-un prosop pentru a elimina surplusul de apă, după care agață sutienul de un cârlig pe uscătorul de rufe și lasă-l să se usuce la loc bine aerisit.

Dacă nu ai un cârlig, nu-l atârna de bretele, deoarece acestea pot să-și piardă din elasticitate. Cel mai bun mod este să-l atârni pe uscător cu partea din mijloc.

Cât de des trebuie să-ți speli sutienul?

Cu excepţia unei zile în care ai transpirat foarte mult, este recomandat să speli sutienul după cea de-a treia purtare.

 

Leave a Reply