Cum se face MARMELADA de dovleac. Ingredientul SECRET pe care trebuie să-l folosiți ca să evitați excesul de zahăr

        

Ingrediente:

gelatina  40 gApă  160 mlDovleac 500 g (greutate decojită)Zahăr 200 g  Suc de lamaie 2-3 linguri  

Mod de preparare:

Tăiați dovleacul în cuburi mici, puneți-l într-o cratiță și umpleți complet cu apă. Aduceți pulpa la fiert și gătiți până se înmoaie. În acest moment, trebuie să turnați gelatina într-o cană și umpleți cu apă.

Când dovleacul este moale, scurgeți excesul de lichid și pasați. Adăugați zahăr și suc de lămâie la pasta rezultată, apoi puneți acest amestec pe aragaz și aduceți din nou la fiert.

Când zahărul este complet dizolvat, adăugați gelatina în piureul de dovleac și gătiți amestecul timp de aproximativ cinci minute. Acum, nu mai rămâne decât să turnați amestecul în forme și să îl puneți la frigider. În trei ore, marmelada sănătoasă și gustoasă va fi gata.

Leave a Reply