Ingrediente:
gelatina 40 gApă 160 mlDovleac 500 g (greutate decojită)Zahăr 200 g Suc de lamaie 2-3 linguri
Mod de preparare:
Tăiați dovleacul în cuburi mici, puneți-l într-o cratiță și umpleți complet cu apă. Aduceți pulpa la fiert și gătiți până se înmoaie. În acest moment, trebuie să turnați gelatina într-o cană și umpleți cu apă.
Când dovleacul este moale, scurgeți excesul de lichid și pasați. Adăugați zahăr și suc de lămâie la pasta rezultată, apoi puneți acest amestec pe aragaz și aduceți din nou la fiert.
Când zahărul este complet dizolvat, adăugați gelatina în piureul de dovleac și gătiți amestecul timp de aproximativ cinci minute. Acum, nu mai rămâne decât să turnați amestecul în forme și să îl puneți la frigider. În trei ore, marmelada sănătoasă și gustoasă va fi gata.