Cum să prepari în casă cea mai delicioasă ciocolată caldă. Ingredientul care o face să arate ca în filme – Este perfectă în serile reci de toamnă

O ciocolată caldă delicioasă, dar și aspectuoasă este ușor de făcut! Nu vă gândiți la cea din comerț, căci există o modalitate de a o prepara în confortul bucătăriei voastre, scrie Click!

Cea mai delicioasă ciocolată caldă. Ingredientul-minune care o schimbă total

În filme și seriale, parcă și o banală cană cu ciocolată caldă arată diferit, mult mai apetisant și delicios. Nu intrați în panică, știm exact cum să o preparați pentru a avea un rezultat identic! Tot ce trebuie să faceți este să țineți cont de un detaliu inedit: toppingul de final. Și, așa cum vă spuneam mai sus, să uitați de plicurile din comerț pe care le preparați în numai 2-3 minute. 

Pentru rețeta fabuloasă aveți nevoie de următoarele ingrediente:2 linguri de cacao pudră3 linguri de zahăr, fie alb sau brun sau orice alt tip de îndulcitor preferați pentru ceai/cafeaun praf de sare50 de grame de ciocolată amăruie sau chiar ciocolată făcută în casăo jumătate de linguriță de scorțișoară2 picături de esență de vanilie/rom/portocale sau orice aveți la îndemână300 ml de apă sau lapte vegan/simplu300 ml de smântână dulce (aceasta poate fi înlocuită cu succes cu laptele de cocos)Mod de preparare: rețeta pentru ciocolată caldă ca în filme

Știm cu toții că un preparat delicios necesită puțină grijă, dar și puțin timp. Nu vă speriați, căci nu e greu! Așadar:

Cele două linguri de cacao se amestecă într-un bol alături de zahăr sau îndulcitorul pe care l-ați alesAveți nevoie de un tel sau un mixer folosit la cea mai mică viteză pentru a amesteca toată compoziția. În timp ce amestecați, adăugați treptat apa sau laptele vegan, în funcție de preferințe și aveți mare grijă să nu se formeze cocoloașe. Dacă nu aveți la îndemână un mixer sau un tel, compoziția poate fi amestecată, de asemenea, cu o furculiță sau o lingură. E mai mare bătaia de cap, însă nu este imposibil de omogenizat! Deci, cu răbdarea treci și marea!După ce a fost amestecată bine și omogenizată, toată compoziția se toarnă într-o oală mică, se adaugă smântâna sau laptele de cocos, după preferință, apoi se amestecă din nou.Compoziția se lasă să fiarbă la foc mic, după care se amestecă și se adaugă ciocolata amăruie. După adăugarea acesteia, se lasă la „odihnit” 5 minute, după care se amestecă din nou, până la topirea completă a ciocolatei. Dacă vreți ca ciocolata caldă să fie mai densă, mai puteți adăuga câteva cubulețe de ciocolată amăruie, iar dacă vreți ca aceasta să fie mai dulce, puteți adăuga, după preferințe, mai mult zahăr sau îndulcitor. De asemenea, se adaugă și esența aleasă și, opțional, coajă rasă de portocală.

Acum e acum! V-am tot vorbit de ingredientul final, care face totul un vis. Ce să fie, ce să fie … bezelele! Pentru ceva spectaculos și pentru ca ciocolata să arate ca în filme, după ce ați turnat compoziția în cană, adăugați câteva bezele colorate, topping de caramel, vanilie sau ciocolată, dacă vreți și serviți caldă sau rece.

Leave a Reply