Cum să faci biscuiţi cu alune. De ce sunt benefice alunele în sezonul rece?

Alunele se numără printre alimentele care n-ar trebui să-ţi lipsească în anotimpul rece. Substanţele nutritive pe care le conţin au efecte pozitive asupra sănătăţii.

Sunt săţioase, comparativ cu alte gustări bogate în calorii. Un pumn de alune este suficient pentru a prelungi starea de saţietate şi a te feri de gustări nesănătoase. Tota alunele sunt şi o sursă importantă de grăsimi mononesaturate şi polinesaturate. Acidul oleic prezent în alune scad nivelul de colesterol rău în timp ce cresc nivelul de colesterol bun. Pentru a preveni depunerea grăsimilor la nivelul arterelor, colesterolul trebuie să fie echilibrat. Aşadar, ai multe motive să mănânci mai des alune, dar nu în exces, şi să le incluzi în preparate dulci!

Ingrediente

1 ou

100 g zahăr

esenţă de rom

1 vârf linguriţă sare

coaja de la un sfert de lămâie

75 ml ulei

50 ml lapte

300 g făină

½ linguriţă praf de copt

50 g alune

zahăr, pentru ornat

Citește continuarea aici.

Leave a Reply