Cum să adormi în două minute. Metoda Militară: tot mai mulți oameni o folosesc cu mare succes

Metoda Militară a Somnului a fost creată de Școala de Pre-Filaj a Marinei Statelor Unite și este în prezent încercată de tot mai multe persoane, fiind descrisă de mulți utilizatori pe rețelele sociale ca fiind foarte eficientă: unii dintre cei care au testat-o au relatat că au adormit în două minute, iar uneori chiar mai rapid.

Cum să adormi în două minute

Tehnica a fost descrisă pentru prima dată în 1981, într-o carte numită „Relaxează-te și Câștigă: Championship Performance”, de Lloyd Bud-Winter. Dave Gibson, terapeut al somnului și fondator al The Sleep Site, spune că, în această metodă, accentul principal se pune pe relaxarea fiecărei părți a corpului, în succesiune. Când corpul este relaxat, persoana care încearcă să adoarmă trebuie să se gândească la o scenă relaxantă (ca, de exemplu, într-o barcă pe un lac). Și totuși, cum poți obține relaxarea în mod rapid?

Ei bine, metoda este foarte asemănătoare cu un sistem numit Relaxare musculară progresivă sau PMR, conform terapeutului. „Acesta presupune tensionarea mușchilor în timpul inspirației (…). Strângerea mușchilor pe măsură ce vă țineți respirația și apoi relaxarea mușchilor pe măsură ce expirați. Trebuie să expiri mai mult timp decât inspiri pentru a ajuta la relaxarea sistemului nervos, începând de la picioare în sus”, arată Dave Gibson, relatează adevărul.ro.

În tot acest timp, imaginează-ți că ești cuprins de o senzație de căldură de la cap până la degetele mâinilor, apoi de la piept până în vârful picioarelor. Este important să-ți golești mintea de orice gând sau stres.

Tehnica a fost publicată și pe rețelele de socializare, precum TikTok, de un pasionat de fitness, Justin Augustin.

Sursă text: Click.ro 

Leave a Reply