Cine este în spatele primei rulote românești produsă după ’89

Prototipul rulotei concepute în România sub denumirea comercială Tracia Familia a primit omologarea RAR și poate circula legal pe șosele, spune Gabriel Bugnar, dezvoltatorul produsului. Creatorul vehiculului vrea să deschidă producția cu o mică serie test de 20 de rulote și afirmă că e deja în discuție cu posibili investitori.

Deocamdată, prima rulotă post-decembristă concepută și asamblată în România este garată într-un parc de rulote de lângă București și așteaptă nu doar vreme bună de vacanțe ci și cumparători sau finanțatori pentru începerea producției la seria de test, în 2022.

Ce caracteristici are rulota românească

Tracia Familia este o rulotă turistică de cinci persoane, aflată în acest moment în stadiul de prototip omologat RAR. Are 2 spații distincte de dormit, un spațiu de luat masa, care poate fi transformat în spațiu de odihnă, o bucătărie utilată cu aragaz, frigider, chiuvetă și dulapuri și baie cu chiuvetă și duș.

Vehiculul are 6,35m lungime cu tot cu dispozitivul de remorcare, 2,25m lățime și 2,6m înălțime totală. Masa maximă admisă, în mers, este 1350kg. Toate detaliile tehnice și dotările prototipului sunt publicate pe noul site de prezentare a rulotei lansat public la finalul lunii noiembrie.

Gabriel Bugnar, fondatorul Tracia Caravan, firma care dezvoltă vehiculul, spune că a putut începe construcția prototipului după ce a câștigat un premiu de 70.000 de euro la prima ediție, din 2016, a concursului de proiecte antreprenoriale pentru idei de afaceri și startup-uri Startarium Pitch Day.

Antreprenorul spune că, înainte de banii primiți ca premiu, investise deja cam 18.000 de euro în: proiectul de design, înființarea firmei, prima variantă de website pentru prezentarea proiectului, inregistrarea unui grup de mărci comerciale cu denumirea ”Tracia”.

”Cu banii din premiu, după ce am plătit impozite la stat (cam 8-9000 de euro), am construit atelierul, am cumpărat componente, am început lucrul”, explică, pe scurt Gabriel Bugnar.

Leave a Reply