Lucruri care se fac si care nu se fac in vacanta

In momentul in care plecati in vacanta, asa cum va faceti bagajul cu lucrurile ce va trebuiesc, ar trebui si sa va informati in legatura cu zona in care urmeaza sa va petrceti sejurul, astfel incat odata ajunsi acolo totul sa se desfasoare cu lejeritate si bucurie.

Nu recomanda nimeni sa fiti exagerat de neincrezatori in tot ceea ce aveti in jur dar nici sa nu plecati de la premisa ca nu se poate intampla ceva rau sau cel putin nedorit. Tocmai pentru a evita situatiile dificile, in momentul in care va achizitionati o vacanta de la o agentie de turism, intrebati despre particularitatile destinatiei si procedurile de acolo incepand chiar de la aterizare.

Pentru a evita problemele in momentul in care ajungeti la destinatie, cautati intodeauna ofertele cu transport de la aeroport inclus sau adaugati aceasta optiune la pachetul existent. Fiind intr-o tara straina poate fi dificil sa va pastrati concentratia in aglomeratia de la aeroport si sa ajungeti cu bine la hotel fara extra plati si fara a gresi adresa.

Daca nu ati reusit sa obtineti transferul de la aeroport in pachetul turistic, cel mai sigur este sa va folositi de transportul in comun. Fiecare oras are site-uri cu informatii in privinta traseelor iar aeroporturile au harti cu transportul in comun incat puteti afla de acolo cat costa, unde ajunge si la ce interval circula. Nestiind ce fel de oameni aveti in jur, nu este recomandat sa va urcati in masini cu necunoscuti, sa impartiti camera de hotel sau sa faceti diverse alte favoruri.

Pentru informatii cu privire la bagaje, drum sau orice altceva, apelati  la persoanele oficiale precum cei de la birourile din aeroport sau cei delegati cu paza. Strainii din jur fie nu raspund, fie va pot indruma gresit. Tineti minte intodeauna ca aeroportul sau strazile nu sunt locuri in care sa faceti afaceri.

Refuzati agentii de turism care va propun diverse targuri avantajoase numai in aparenta si orice alte persoane care va propun cazare, transport, vizitarea obiectivelor turistice la preturi avantajoase, etc. Pentru toate acestea exista firme si birouri unde puteti solicita oferte si puteti primi ajutor.

Oricat de sigura este tara in care calatoriti, lasati un numar de contact apropiatilor si tineti legatura, macar prin mesaje sau mail, zilnic, astfel incat cei de acasa sa fie siguri ca totul este bine. Invatati cateva cuvinte in limba tarii in care mergeti.

Intodeauna un “ma scuzati”, “va rog”, “multumesc”, “nu va suparati”, “se poate”, si altele asemenea sunt de ajutor. Ofera impresia sigurantei pe sine, fapt care alunga o parte din cei ce vor sa va pacaleasca mizand pe faptul ca nu stiti nimic despre ce este in jur.

Ajunsi in mijlocul localnicilor, incercati sa aveti un comportament cat mai apropiat de ei pentru a va integra usor. Un minim de cunostinte legate de destinatia aleasa si putina reticenta cand este cazul, va vor ajuta sa va descurcati usor si fara probleme.

Leave a Reply