Caz incredibil. O fetiță s-a născut cu 26 de degete – Părinții spun că este o minune: reîncarnarea unei zeițe

 

Părinții unui copil care s-a născut în India cu 26 de degete la mâini și la picioare sunt extrem de fericiți și susțin că s-a produs o minune în familia lor. Ei susțin că fetița lor, care are polidactilie, este reîncarnarea unei celebre zeițe hinduse – Dholagarh Devi. În același timp, medicii au anunțat deja că este vorba despre o malformație generată de o anomalie genetică. 

Fetița s-a născut la un spital din Bharatpur, în statul Rajasthan, din nordul Indiei. Ea are câte două degete în plus la fiecare mână.

Mai exact, are câte 7 degete la fiecare mână și câte unul suplimentar la fiecare picior, adică 6 degete la fiecare picior.

Mama copilului, în vârstă de 25 de ani, spune că este încântată, la fel și tatăl, care este șef în Poliția locală.

Iar fratele mamei fetiței a declarat presei că sora lui „a născut un copil care are 26 de degete și considerăm că este întruparea lui Dholagarh Devi. Suntem foarte fericiți”.

Mai ales că templul acestei zeități se află foarte aproape de spitalul unde s-a născut fetița. 

Statuile care o întruchipează pe Dholagarh Devi arată o fată tânără cu mai multe brațe.

Medicii au anunțat că starea de sănătate a fetiței este foarte bună.

„Nu există nici un rău în a avea 26 de degete, dar este o anomalie genetică. Este extrem de rară și nu are efecte secundare. Fata este de altfel complet sănătoasă”, a declarat dr. BS Soni, medic la spitalul din Bharatpur, din statul Rajasthan.

Nu se știe dacă familia va face în viitorul apropiat o intervenție chirurgicală pentru a înlătura din degetele în plus ale fetiței. Mai ales că semnificația nașterii sale este extrem de importantă pentru părinții săi, scrie Daily Mail. Aceștia o consideră o binecuvântare pentru întreaga familie, considerând-o o reîncarnare a zeiței Dholagarh Devi.

Nu este un caz unic în India. Și în 2019 s-a născut tot o fetiță cu polidactilie, tot cu 26 de degete, dispuse diferit însă, invers decât cel prezent. Cea care s-a născut în urmă cu patru ani în orașul Kamrej de lângă Surat, Gujarat, avea 12 degete la mâini, doar un deget suplimentar la fiecare mână, și 14 degete la picioare, cu două suplimentare la fiecare picior.

 

Leave a Reply