Caz INCREDIBIL: Cum și-a salvat un tată, din Olanda, propria fiică de la sinucidere – Ce s-a întâmplat după ce a sunat la 112

 

Totul s-a întâmplat după ce un bărbat din Olanda a sunat la Serviciul de Urgență 112 din România pentru a anunța că fiica lui ar urma să se sinucidă. Tatăl fetei nu știa limba română, ceea ce a declanșat implicarea în intervenție a mai multor operatori din România, Olanda şi Moldova. În final, un operator a reușit să afle adresa la care se afla tânăra, în Suceava, ceea ce a dus la intervenția urgentă și salvarea acesteia.

Un operator STS al Serviciului de urgență 112 a preluat apelul transferat de la 112 Olanda.

„Un tată cere ajutor pentru fiica sa. Bărbatul care nu știe decât poloneză, rusă sau ucraineană, comunică în câteva cuvinte pe care le cunoaște în engleză, că fiica sa se află în România și crede că e în primejdie”, a relatat STS:

Ulterior, s-au implicat și operatorii 112 din Republica Moldova, care au ajutat la traducere. Tatăl a sunat disperat după ce fiica sa i-ar fi trimis imagini care sugerau că vrea să își curme viața.

„Nu se cunoștea însă adresa exactă la care se află. În încercarea de a o localiza, operatorul 112 de la București cere mai multe detalii, cu intenția de a coopera cu Poliția pentru a o găsi în siguranță. Experiența operatorului: descoperă într-una dintre fotografiile trimise o adresă din județul Suceava”, continuă STS relatarea intervenției urgente în care au fost implicați.

În final, „o echipă a fost trimisă la fața locului, iar fata a fost găsită și salvată”.

„Disperarea unui tată care a cerut ajutor pentru fiica sa la 112, de la mii de kilometri distanță.

Urmează o serie de evenimente care vorbesc despre primejdie, intuiție și cooperare contracronometru. Un apel care a unit operatorii 112 din Olanda, România și Republica Moldova.

La București, un operator STS al Serviciului de urgență 112 preia un apel transferat de la 112 Olanda, un tată cere ajutor pentru fiica sa. Bărbatul care nu știe decât poloneză, rusă sau ucraineană, comunică în câteva cuvinte pe care le cunoaște în engleză, că fiica sa se află în România și crede că e în primejdie.

Pe fir intră și colegii de la 112 Republica Moldova. Ei ajută la traducere și înțeleg că fiica bărbatului a trimis imagini care sugerau că aceasta vrea să își ia viața. Nu se cunoștea însă adresa exactă la care se află. În încercarea de a o localiza, operatorul 112 de la București cere mai multe detalii, cu intenția de a coopera cu Poliția pentru a o găsi în siguranță.

Experiența operatorului: descoperă într-una dintre fotografiile trimise o adresă din județul Suceava. O echipă este trimisă acolo, iar fata este găsită și salvată”, a scris STS pe pagina oficială de Facebook a instituției.

  

Leave a Reply