Câte calorii poți arde dacă mergi zilnic pe jos cel puțin un kilometru

Mersul pe jos arde mai multe calorii decât crezi

Într-adevăr, mersul pe jos este o activitate fizică de sine stătătoare. “La fel că orice alt tip de exercițiu cardiovascular, mersul la o anumită intensitate îți poate face inima mai puternică și mai eficientă, te ajută să arzi calorii în plus, îmbunătățește funcția respiratorie și îți da o stare de spirit mai bună prin eliberarea de endorfine”, susține Doug Sklar, antrenor personal.

Este adevărat că există o mare diferența între o plimbare de plăcere și un mers susținut. Iată ce trebuie să știi despre mersul pe jos că activitate sportivă și despre ce poți face că să maximizezi efectele acestei activități.

“În funcție de greutate, viteză și gradul de înclinare al suprafeței pe care mergi, poți să arzi până la 100 de calorii la fiecare 1,6 km parcurși, dacă faci acest lucru la o viteză destul de ridicată”, a declarat dr. Albert Matheny, consultant în nutriție. “Dacă vrei să împingi lucrurile puțîn mai departe, poți să încerci să urci scări”, a continuat Matheny. “Sunt mai multe elemente care trebuie luate în calcul, dar poți ajunge să arzi până la 200 de calorii la fiecare 1,6 km, dacă urci scări.”

Așadar, dacă mergi pe jos în ritm susținut 1,6 km, arzi în jur de 100 de calorii

Dacă ai timp să mergi pe jos 8-10 km, vei ajunge să arzi între 500 și 800 de calorii (cam același rezultat îl obții după o ora de alergat sau mers cu bicicletă. Iar dacă alegi să parcurgi această distanță urcând scări, atunci rezultatele vor fi la un alt nivel.

Poți să fii în formă dacă mergi pe jos

Dacă nu ai formă fizică pe care ți-o doreșți, mersul pe jos te poate ajută extraordinar de mult. Cei 10.000 de pași recomandați zilnic sunt un punct de plecare excelent pentru mulți oameni și “pot fi baza de la care să începi să-ți construieșți formă fizică pe care ti-o dorești”, afirmă Matheny. “Și este o activitate fizică: orice activitate fizică care îți ridică ritmul cardiac peste limitele normale poate fi considerat cardio”, a continuat Matheny. “Poți să o faci oriunde, este foarte ușor să începi și nu este nevoie să-ti fixezi un interval orar. Și, dacă îți dorești să începi să slăbești, dar nu te sperie ideea de a începe cu activități sportive intense, mersul pe jos te poate ajută să slăbești, înainte de a începe să adaugi alte activități sportive, cum ar fi alergatul sau mersul cu bicicletă”, a încheiat Matheny.

Așadar, dacă ești o persoană sedentară și îți doreșți să începi să slăbeșți sau să capeți o formă fizică mai bună, mersul pe jos reprezintă începutul perfect, iar practicarea lui cu regularitate poate face minuni și te poate conduce la nivelul următor.

SURSA

Leave a Reply