Cât de periculoase sunt pesticidele din legume și fructe – Cum le poți curăța: 3 soluții pe care le poți prepara în casă

 

SOLUȚII cu ingrediente naturale pentru a curăța legumele și fructele de pesticide

Când vine vorba de îndepărtarea microbilor și a dăunătorilor de pe fructe și legume, cel mai bine este să le spălăm cu apă curată. Vom obține rezultate mai bune dacă spălăm fructele și legumele tratate cu pesticide sub jet de apă decât dacă le lăsăm la înmuiat.

O perie cu dinți fermi poate fi de asemenea utilă. Însă, dacă fructele și legumele sunt acoperite cu un „strat protector” de ceară, nici măcar această unealtă nu ne va ajuta.

Substanțe ca parafina sunt aplicate pe fructe precum roșiile și merele pentru a le înfrumuseța aspectul. Deși aceste substanțe nu sunt pesticide, ele sunt nocive pentru organismul uman.

Chiar dacă încerci să clătești fructele respective, substanțele vor rămâne pe suprafața lor și vor pătrunde în organism atunci când le ingerezi.

Nu folosi niciodată săpun de vase sau de mâini pentru a dezinfecta fructele și legumele achiziționate și nu spăla aceste alimente cu înălbitor.

Iată cum poți prepara câteva soluții naturiste cu care nu vei da greș deloc!

 

Soluție cu oțet, bicarbonat de sodiu și lămâie

Bicarbonatul de sodiu este foarte util și pentru a curăța fructele de pesticide.

Cum ajungi acasă de la supermarket, primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a depozita fructele și legumele achiziționate în frigider este să le speli. Și ai nevoie de o soluție foarte simplă pentru asta.

Soluție cu oțet, bicarbonat de sodiu și lămâie – Ingrediente

¼ cană (62 ml) de oțet de mere sau oțet alb1 cană (250 ml) de apăZeama obținută dintr-o lămâie2 linguri (20 g) de bicarbonat de sodiu

Soluție cu oțet, bicarbonat de sodiu și lămâie – Mod de preparare

Toarnă oțetul și apa într-o sticlă cu pulverizator.Adaugă bicarbonatul de sodiu și zeama proaspăt stoarsă a unei lămâi.Înșurubează pulverizatorul și agită bine soluția.Pentru a aplica soluția, pulverizeaz-o pe fructele și legumele pe care le-ai achiziționat și apoi freacă-le cu o perie.

 

Soluție cu grepfrut, bicarbonat de sodiu și oțet

Și acest produs naturist te poate ajuta să-ți cureți legumele imediat ce ajungi acasă de la piață sau de la supermarket.

Soluție cu grepfrut, bicarbonat de sodiu și oțet – Ingrediente

20 g ulei esențial de grepfrut1 cană (250 ml) de apă1 lingură (10 g) de bicarbonat de sodiu1 cană (250 ml) de oțet alb

Soluție cu grepfrut, bicarbonat de sodiu și oțet – Mod de preparare

Toarnă apa și oțetul alb într-o sticlă cu pulverizator.Adaugă bicarbonatul de sodiu și apoi uleiul esențial de grepfrut (îl poți achiziționa din orice plafar).Înșurubează pulverizatorul și agită bine soluția pentru a o putea utiliza.

 

Soluție cu lămâie și oțet

Această mixtură cu lămâie și oțet te ajută să îndepărtezi orice pesticide

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a încerca această rețetă, iar rezultatele obținute te vor surprinde plăcut. Următoarea soluție este ideală pentru a curăța fructele și legumele de pesticide dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție.

Soluție cu lămâie și oțet – Ingrediente

1 cană (250 ml) de oțet1 lingură (10 ml) de zeamă de lămâie1 cană (250 ml) de apă

Soluție cu lămâie și oțet – Cum o folosești

Toarnă apa și oțetul într-o sticlă cu pulverizator.Adaugă zeama de lămâie și amestecă.Agită soluția și depoziteaz-o în frigider pentru a o putea utiliza oricând ai nevoie să-ți cureți alimentele de pesticide.

 

Care sunt legumele și fructele tratate cel mai des cu pesticide

Există anumite fructe și legume care sunt tratate cu pesticide în cantități excesive și devin toxice, potrivit unui studiu realizat de Environmental Working Group.

Iată ce alimente trebuie evitate dacă nu le putem achiziționa dintr-un magazin de produse „bio”:

MereȚelinăArdeiPiersiciNectarineCăpșuniStruguriSpanacCastravețiCoacăzeCartofi

De asemenea, este indicat să reducem consumul de fasole, fasole verde și varză, dacă aceste produse nu sunt „bio”.

 

Care sunt legumele și fructele fără pesticide sau în cantități mici de substanțe toxice

Există și anumite fructe și legume care nu sunt tratate cu cantități mari de pesticide pentru a fi protejate împotriva dăunătorilor, potrivit aceluiași studiu. Astfel că nu este foarte periculos să consumi:

CeapăPorumb dulceAnanasAvocadoMazăreSparanghelMangoVineteKiwiPepene galbenGrepfrutPepene verdeCiuperci

 

DE CE nu este bine să consumăm fructele și legumele tratate cu pesticide – Simptome otrăvire

 

Simptomele în cazul otrăvirii cu pesticide

Simptomele în acest caz sunt foarte clare. Însă, în general ,în cazul tratării cu pesticide a fructelor și legumelor, cantitatea de substanțe toxice la care sunt expuși consumatorii este foarte scăzută și, de aceea, nu se cunosc deocamdată cu certitudine efectele acestor substanțe asupra organismului uman.

GreațăDureri abdominaleDiareeAmețealăLeșinConfuzieTulburări de memorieProbleme respiratoriiBoli cutanateAvort spontanCancerBoala ParkinsonDefecte congenitaleTulburare hiperkinetică cu deficit de atenție (ADHD) la copii

Persoanele cele mai vulnerabile efectelor nocive produse de pesticide sunt:

FetușiiSugariiCopiii miciAdolescențiiGravidele sau mamele care încă alăpteazăFemeile care nu au ajuns încă la menopauză

 

Sursa

 

Leave a Reply