Cât de des făcea SEX Rasputin? Chiar este adevărat că nu-i rezista nicio femeie?

“Ra, Ra, Rasputin, Russia`s greatest sex machine”. Cu aceste versuri, Boney M l-au fixat definitiv în memoria colectivă pe misticul rus, iar zeci de milioane de oameni au dansat pe melodia care-i laudă performanțele sexuale și farmecul diavolesc. În perioada de vârf a erei disco, probabil că mulți bărbați se visau niște Rasputni.

 

Dar chiar a fost misticul un bărbat fatal pe care-l visau toate “puicuțele” din Moscova, așa cum spune cântecul? Chiar era amantul Țarinei Alexandra?  Ei bine, se pare că marele hit disco a cam exagerat pe ici, pe colo, în punctele esențiale.

Veștile despre isprăvile sexuale ale lui Grigori Rasputin au început să se răspândească la scurt timp după ce s-a stabilit la curtea țaristă. Potrivit unor istorici, preotul ar fi fost membru sau era influențat de secta religioasă Khlyst, un amestec bizar de păgânism și creștinism, care promova păcătoșenia absolută drept cale de a te apropia de Dumnezeu, potrivit Time Magazine.

Cu toate acestea, deși era văzut frecvent distrându-se prin localuri și saloane de lux, nu există dovezi clare că Rasputin era un maniac sexual și nici măcar că a avut o aventură secretă cu Țarina Rusiei. Asta nu însemnă nici că era un sfânt, ci că avea un comportament aproape normal pentu un bărbat rus care trăia în cercurile înalte ale puterii.

Mult mai plauzibil este că dușmanii săi au pus în ciruclație cele mai exagerate fabulații pe seama sa, iar după Revoluția bolșevică din 1917, propaganda comunistă a pus și ea paie pe foc, pentru că avea nevoie de un personaj cât mai detestabil care să arate poporului cât de putredă era societatea burgheză.De altfel, strategia de demonizare a dușmanilor ideologici a fost perfecționată de Iosif Stalin, el însuși fost aspirant la o carieră preoțească.

Leave a Reply