Căpsuni cu pesticide depistate în urma unor verificări făcute de Autoritatea Națională Fitosanitară la produsele românești

Printr-o bună organizare a managementului acestei acțiuni, s-a reușit depășirea numărului de probe stabilite spre a fi prelevate. Astfel, au fost analizate în laborator 233 probe, cu 19 probe mai mult față de programarea inițială a inspectorilor fitosanitari pentru această operațiune.

În urma analizării acestor probe s-a constatat existența unui număr redus de neconformități, doar 3 dintre acestea fiind depistate cu cantități peste limita legală a reziduurilor de pesticide. Așadar, procentul neconformităților este de 1,28% din totalul celor analizate, toate cele trei probe fiind determinate la căpșuni. Potrivit surselor, în urma analizelor s-au găsit căpsuni cu pesticide.

După constatarea acestor abateri s-au aplicat sancțiunile prevăzute de legislația în vigoare, respectiv amendarea producătorului și interzicerea comercializării produselor neconforme.

Fermierii ale căror produse sunt conforme au posibilitatea de a afișa rezultatele analizelor la punctele de vânzare, dovedind astfel calitatea produselor românești.

Câte grame de zahăr are un măr. Ce beneficii și câte calorii are acest fruct popular

Leave a Reply