Câinele tău își linge excesiv lăbuțele? Ce pericol ascunde, de fapt, acest gest banal – Nu e de glumit!

„E normal că patrupezii să își lingă labele ocazional. Însă, dacă un câine își linge labele constant sau se concentrează să lingă o lăbuță într-o anumită zonă, s-ar putea să fie semn că e ceva în neregulă” a declarat RuthAnn Lobos, medic veterinar în cadrul Merrick Pet Care, SUA.

Potrivit American Kennel Club, dacă patrupedul tău își linge labele mai des decât de obicei, există o posibilitate mare să fie rănit. Fie că vorbim de un ghimpe, o unghie ruptă, o înțepătură de albină sau arsură de la asfaltul încins, trebuie să vă consultați cu un veterinar.

Mai mult decât atât, linsul exces poate însemna ca are paraziți. Puricii, căpușele sau alți paraziți îți pot „ataca” patrupedul. Recomandat este să te asiguri că blănosul a scăpat de ei.

Poate fi alergic la mâncare

Unele alergii la mâncare pot provoca mâncărimi în labele câinilor. Nu se știe de ce lăbuțele sunt afectare, dar este musai ca blănosului să aibă o dietă echilibrată, la fel ca oamenii.

Nu se știe exact de ce lăbuțele sunt afectate, însă trebuie să te asiguri că patrupedul tău are o dietă echilibrată. Totodată, un câine care își linge constant labele ar putea avea dureri și nu neapărat în membre. Linsul labelor e și o modalitate de a se calma.

Dermatita este o boală care îi afectează des pe câini. Ea poate fi provocată de o alergie la mediu. Dacă observați că patrupedul tău își linge labele mai des într-un anumit sezon, s-ar putea că acest comportament să fie cauzat de această afecțiune.

De asemenea, plictiseala sau anxietatea se pot manifesta și prin lingerea obsesivă a labelor. Trebuie să consulți un specialist pentru a vedea exact ce cauzează acest comportament.

Unele rase, precum ogarii englezi, sunt mai predispuse la bătături. Indiferent de rasa animalului tău, trebuie să îi verifici lăbuțele pentru a vedea care e cauza exactă, scrie digianimalworld.

Leave a Reply