Biscuiți de casă, cu morcovi răzuiți. Un deliciu fără ouă, zahăr sau făină rafinată – Nu te vei mai sătura de ei!

De fapt, sunt mult mai delicioși și mai gustoși decât biscuiții tradiționali, ca să nu mai spunem că sunt și mai sănătoși și îi vor face bine organismului tău, relatează Știri Diaspora.

Cu siguranță au toate atuurile pentru a deveni bunătățile tale preferate, pentru că îți vor intra în suflet datorită simplității lor. Dacă doriți, îi puteți servi și ca gustare sau la o cafea și încercați să vă surprindeți oaspeții cu altceva decât o prăjitură clasică.

Și nu conțin lapte, zahăr sau făină rafinată, așa că nu vă vor face probleme dacă sunteți la dietă, căci pentru prima dată nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu numărul de calorii pe care le consumați. Prepararea nu este complicată și cu atât mai puțin prea solicitantă.

Rețeta de biscuiți cu morcovi, îi prepar fără ouă, zahăr sau făină rafinată!

Timp de preparare: 1 oră și 20 de minutePorții: 16 biscuiți mariCalorii: aproximativ 55 per biscuit

Ingrediente

1 cană de morcov ras1 ceașcă de sultane sau stafide1 linguriță de scorțișoară1 linguriță de extract de vanilie½ cană de fulgi de ovăz½ cană de făină de ovăz½ cană de suc de portocaleSuficientă apă călduță.

Mod de preparare

Mai întâi se pun sultaninele sau stafidele într-un bol mic, se acoperă cu apă călduță și se lasă la înmuiat timp de 15 minute pentru a se hidrata.

Acum curățați morcovul, dați-l pe răzătoare într-un bol, adăugați fulgii de ovăz, făina de ovăz, scorțișoara, extractul de vanilie și sultaninele sau stafidele (după ce le-ați scurs de apă, bineînțeles).

Acum amestecați bine toate ingredientele cu o lingură, adăugați sucul de portocale stors și amestecați până când obțineți un amestec gros, dar în același timp moale și lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute.

După ce s-a făcut acest lucru, luați câte o lingură de amestec, așezați biscuiții într-o formă tapetată cu hârtie de copt (unul la distanță de celălalt) și dați-le forma dorită (tot cu ajutorul unui șablon).

La final, se coc în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute, la o temperatură de 180°C. După ce ați terminat, așteptați puțin ca biscuiții să se răcească și savurați.

Note și sfaturi

Dacă nu consumați biscuiții imediat, închideți-i într-un recipient etanș, păstrați-i într-un loc răcoros și uscat și se vor păstra perfect timp de 3 zile.

Leave a Reply