Alimente pe care să nu i le dai pisicii, chiar dacă îi plac foarte mult

Există alimente care sunt chiar otrăvitoare pentru pisicile noastre și trebuie să le acordăm atenție pentru că este întotdeauna mai bine să fim în siguranță decât să ne pare rău. Iată câteva Âtipuri de alimente cu care ar trebui să evitați să le hrăniți.

 

Lapte și produse lactate

La prima vedere, pare o greșeală, pentru că tradiția asociază pisicile cu farfuria de lapte. Cu toate acestea, majoritatea felinelor adulte au intoleranță la lactoză și, foarte probabil, la va induce vărsături și diaree. Dacă vreți să-i potoliși setea pisicuței, oferiți-i apă.

 

Ciocolată și bomboane

Se știe că cele 2 produse sunt interzis atât pentru câini, cât și pentru pisici. Cele 2 ingrediente extrem de dăunătoare sunt cofeina și teobromina, care le pot provoca insuficiență hepatică. În plus, zahărul pot fi și el foart nociv pentru sănătatea unei pisici, stiai.net.

 

Carne crudă și pește

Carnea crudă și peștele pot conține bacterii și paraziți care sunt rezistenți la antibiotice și pot cauza boli severe. Grăsimea lor excesivă poate provoca și o afecțiune numită pancreatită, care este inflamația pancreasului.

 

Aluat cu drojdie

Cea mai mare problemă cu privire la aluatul cu drojdie atunci când este mâncat crud este că poate crește după ce a fost ingerat, blocând intestinele. După ce a fermentat, drojdia creează zaharuri care conțin alcool, care pot fi foarte otrăvitoare pentru pisici.

Ceapa, usturoiul și arpagicul

Chiar și o cantitate mică din aceste alimente poate fi foarte periculoasă pentru pisici. Mâncând ceapă, usturoi sau arpagic îi face să dezvolte anemie hemolitică și globulele roșii ale acestora devin fragile. În acest caz, pisicile vor simți o respirație greoaie, dureri abdominale și vor avea urină decolorată.

 

 

 

Leave a Reply