Alertă de sănătate: Bărbații ar trebui să evite această băutură apreciată. Face prăpăd în organismul masculin

Potrivit cercetătorilor, consumul de lapte crește riscul de cancer de prostată la bărbați, iar aceasta nu este cauzată de conținutul de calciu. 

Cercetătorii de la Universitatea Loma Linda din California au analizat alimentația a aproximativ 30.000 de bărbați într-un studiu care investighează legătura dintre lapte și cancerul de prostată. Datele privind starea de sănătate a participanților au fost urmărite timp de 8 ani, iar din cei 1.254 de bărbați diagnosticați cu cancer de prostată, a fost stabilită o posibilă relație cu consumul de lapte.

La studiu au participat bărbați din Canada și Statele Unite ale Americii, vegani care nu consumă produse lactate, persoane care beau rar lapte și cei care consumă această băutură în fiecare zi. Conform constatărilor, bărbații care beau cel puțin un pahar de lapte pe zi prezintă un risc cu 27% mai mare de a dezvolta cancer de prostată decât cei care consumă rar această băutură. În plus, n comparație cu bărbații care nu au consumat niciodată produse lactate, cei care le consumă ocazional au avut un risc cu 60% mai mare de a fi diagnosticați cu cancer de prostată.

Secretele de pe etichetele hainelor: Ce semnifică, de fapt, fiecare desen?

În realizarea acestui studiu, cercetătorii au ținut cont de alți factori de risc posibili, inclusiv istoricul familial, greutatea corporală, aportul caloric, consumul de alcool, nivelul de activitate fizică și obiceiurile de fumat. De asemenea, se pare că riscul de cancer de prostată la bărbați nu este influențat de nivelul de grăsime din laptele consumat – acest risc este la fel de ridicat în rândul celor care aleg lapte cu conținut scăzut de grăsime precum și în rândul celor care preferă laptele integral.

În schimb, iaurtul și brânza au fost incluse în lista alimentelor permise, deoarece cercetătorii nu au descoperit dovezi convingătoare care să sugereze că aceste produse cresc riscul de apariție a cancerului de prostată. De asemenea, studiul nu a relevat nicio legătură între aportul de calciu din alimente sau suplimente și apariția cancerului de prostată.

Există motive credibile pentru care consumul de lapte poate crește riscul de cancer de prostată. Conform unor studii anterioare, o cantitate mai mare de lapte consumată poate duce la creșterea nivelului factorului de creștere asemănător insulinei 1, un hormon despre care se crede că stimulează dezvoltarea cancerului de prostată.

Frica iraţională faţă de femeile frumoase există! Se numeste Caligynefobia și psihologii au multe de spus despre asta

Leave a Reply