Alertă de inundații în nordul ţării, începând din această seară. Cât va dura urgia: anunțul hidrologilor

Reprezentanții Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis, marți, un Cod galben de viituri, valabil pe râurile din nordul ţării.

Potrivit hidologilor, atenţionarea este valabilă începând de marţi, de la ora 18:00, și până miercuri, la ora 10:00. În acest interval sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice Tisa, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş) şi Tur (judeţul Satu Mare).

Vremea rea face prăpăd în țară: acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt, mai mulți arbori au căzut pe carosabil

”Menţionăm că atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Tur – bazin superior şi Firiza (afluent al râului Lăpuş). În acest context recomandăm populaţiei vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii”, se arată în informarea INHGA.

Citește și Trafic feroviar blocat complet. A izbucnit un incendiu, după ce mai mulți copaci au căzut peste linia de contact și peste șine

Leave a Reply