A murit cel mai vârstnic bărbat din lume. Avea 114 ani și 41 de nepoți: poveste de viață impresionantă

“Juan Vicente Perez Mora a intrat în eternitate la vârsta de 114 ani. Acest bărbat originar din El Cobre a oferit Venezuelei recordul de longevitate atribuit de Cartea Recordurilor Guinness”, a scris preşedintele ţării sud-americane, Nicolas Maduro, într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X, relatează Agerpres.

În data de 4 februarie 2022, Juan Vicente Perez Mora, pe atunci în vârstă de 112 ani, a fost recunoscut în mod oficial drept cel mai vârstnic bărbat din lume, potrivit site-ului Guinness World Records.

„Ikigai” – conceptul japonez care te ajută să ai o viață lungă și fericită

Tată a 11 copii, el avea în 2022 nu mai puțin de 41 de nepoţi, 18 strănepoţi şi 12 stră-strănepoţi.

Juan Vicente Perez Mora, care era agricultor, s-a născut în El Cobre, o localitate din statul Tachira din vestul ţării, pe 27 mai 1909. A fost cel de-al nouălea copil dintr-o familie cu 10 copii.”La vârsta de cinci ani, a început să lucreze cu tatăl şi fraţii lui în agricultură şi să ajute la recoltarea trestiei-de-zahăr şi a cafelei”, au precizat reprezentanţii Guinness World Records după ce i-au acordat distincţia.

Citește și Dieta incredibilă a lui Kissinger, care l-a ajutat să trăiască până la 100 de ani. Diplomatul nu era vegan și nici nu făcea sport

Leave a Reply