8 localități din Tulcea au primit avertizări RO-Alert că Rusia lansează un atac în Ucraina. Oamenii, sfătuiți să stea în buncăre

După raidul aerian asupra Ucrainei, Armata română a găsit mai multe rămășițe ale unei drone. Este al treilea proiectil descoperit pe teritoriul României și în spațiul NATO în mai puțin de o săptămână. Resturile au fost descoperite la 15 kilometri de graniță în localitatea Nufăru din Tulcea.

Militarii au pornit o anchetă prin care vor să stabilească dacă drona era una de atac sau de supraveghere. Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin a fost convocat de urgență la București înainte ca rezultatele anchetei să apară, mai ales că la câteva ore după atacuri Rusia amenința România. Acesta nu a venit pentru că era în concediu dar a venit un înlocuitor.

MAE l-a convocat pe însărcinatului cu afaceri al Ambasadei Rusei la București după noile incidente cu drone

Premierul Marcel Ciolacu face apel la calm și dă asigurări că România nu va fi atacată.

8 localități din Tulcea au primit noi avertizări prin mesaje RO-Alert că Rusia lansează un atac în Ucraina și este posibil ca resturile să cadă în aceste zone.

De altfel, avertizările RO-ALERT au devenit o obișnuință pentru oamenii din zonă. În noaptea de dimineața de 13 septembrie, în jurul orei 1:00, ISU DELTA Tulcea a trimis un mesaj RO-ALERT, prin care avertiza populaţia că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Autorităţile îndemnau oamenii să se ducă în beciuri sau în adăposturile de protecţie civilă, iar în cazul în care nu există această posibilitate, să rămână în casă şi să nu se apropie de geamuri şi pereţii exteriori. 8 localități ar fi fost vizate de avertismentul emis de autorități: Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni. 

Armata a amplasat mai multe adăposturi civile în Delta Dunării și începe să pregătească și alte buncăre între Plauru și Ceatalchioi. Mai multe vehicule militare patrulează localitățile de la malul Dunării. 

Armata Română a anunțat că a început instalarea a două adăposturi antiaeriene, de marți, 12 septembrie. Au apărut primele imagini cu primele adăposturi de protecție a populației din Plauru, județul Tulcea, după ce mai multe bucăți de drone au căzut pe teritoriul României. 

Amplasarea spațiilor de protecție vine după decizia din 7 septembrie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în urma găsirii fragmentelor de drone lansate de ruși, ce au căzut pe teritoriul românesc, pe malul românesc al Dunării.

Reacția NATO după ce au fost găsite, pentru a treia oară, bucăți de drone în Tulcea – Anunț despre un atac intenționat al Rusiei

Leave a Reply