2 șefi din Primăria Ploiești, reținuți într-un uriaș scandal imobiliar. Au dat avize pentru zeci de apartamente construite ilegal

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că, iniţial, procurorii au reţinut cinci persoane în acest dosar, însă două dintre ele, între care un diriginte şantier, au fost plasate sub control judiciar.

 

Celelalte trei persoane au fost duse în arest, iar în cursul zilei de vineri vor fi prezentate Judecătoriei Ploieşti, cu propunere de arestare preventivă. Printre suspecţi se numără doi şefi din Primăria Ploieşti, şefa Direcţiei Generale de Dezvoltare Urbană din Primăria Ploieşti, Rita Neagu, şi un şef de serviciu în cadrul Direcţiei de Dezvoltare Urbană.

Judecătorii vor decide, vineri, dacă admit propunerile procurorilor.

 

Audieri maraton în dosarul unor rechini imobiliari din Ploiești. Arhitectul-șef al orașului, dus la audieri – SURSE

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au ridicat, joi, de la Primăria Ploieşti un computer şi mai multe documente care au legătură cu activitatea unui dezvoltator imobiliar suspectat că a ridicat ilegal un etaj în plus într-un bloc din Ploieşti. Parchetul a precizat că se fac cercetări faţă de reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, dar şi faţă de şase funcţionari publici, pentru infracţiuni legate de fals şi înşelăciune.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au informat că, joi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, au făcut 10 percheziţii domiciliare la sediul unor instituţii publice, respectiv la domiciliile unor funcţionari publici şi persoane fizice implicate în săvârşirea infracţiunilor cercetate, în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, fiind puse în executare nouă mandate de aducere.

 

”În fapt, în perioada 2018-2022, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti a edificat un imobil cu destinaţia de locuinţe colective, în municipiul Ploieşti, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi a documentaţiilor tehnice aferente, încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, fiind construit un etaj în plus, cu 30 apartamente. Ulterior, pentru intabularea imobilului, mai mulţi funcţionari publici din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul urbanismului şi cadastrului au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepţia lucrărilor de construcţie, pe care dezvoltatorul imobiliar le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară. Totodată, dezvoltatorul imobiliar a încheiat o serie de promisiuni şi contracte de vânzare-cumpărare, prin care a indus în eroare cumpărătorii, de la care a încasat contravaloarea a 24 apartamente, deşi acestea erau construite şi intabulate ilegal, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 705.000 euro”, au transmis procurori

Leave a Reply