Volodimir Zelenski: „Bombardamentele ruseşti nu se opresc”. Şeful administraţiei locale a fost rănit

 „Am vorbit despre luptele din regiunea Harkov şi despre protecţia oamenilor, despre poziţiile noastre şi despre nevoile unităţilor care ne apără poziţiile. Acum, datorită forţelor noastre şi măsurilor noastre, am reuşit să dăm încredere în direcţia Vovceansk. Dar bombardamentele ruseşti nu se opresc, există ameninţări. Astăzi, în special, şeful administraţiei din Vovceansk a fost rănit”, a declarat Volodimir Zelenski în discursul său video de joi seara.

„Acţiunile noastre de contraatac sunt în curs de desfăşurare, la fel ca şi în alte zone de-a lungul graniţei cu Harkov. Iar rezultatele noastre în respingerea asalturilor şi distrugerea ocupantului ar trebui să crească”, a spus preşedintele ucrainean, care susţine acum că „Rusia încearcă să extindă războiul”.

 Zelenski a vorbit, de asemenea, joi seara, în discursul către naţiune, despre pace. „Trebuie să forţăm Rusia la o pace reală şi dreaptă prin toate mijloacele. Apărarea noastră împotriva atacurilor şi loviturilor este crucială”, a punctat el, menţionând că la întâlnirea avută cu militarii şi spionajul s-a discutat, de asemenea, despre „intenţiile ulterioare ale ocupantului”. Zelenski a dat asigurări că Ucraina se pregăteşte „pentru toate opţiunile”.

„Am vorbit despre nevoile noastre, despre sistemul Patriot, care ar putea schimba semnificativ situaţia din sectorul Harkov. Am discutat, de asemenea, despre atacurile teroriste ruseşti asupra regiunilor noastre din partea de vest a Ucrainei – despre ameninţarea pe care atacurile asupra infrastructurii de gaz o reprezintă pentru toată lumea din Europa, nu doar pentru noi, ci şi pentru vecinii noştri. Trebuie să lucrăm împreună pentru a contracara acest lucru”, a punctat Zelenski.

Război în Ucraina, ziua 813. Motivul pentru care Zelenski îşi amână călătoriile în străinătate: Toată atenţia este concentrată acum asupra operaţiunilor noastre

Leave a Reply