Veste uriașă pentru mai multe categorii de seniori. Cu cât le vor crește pensiile la recalcularea din septembrie?

Românii care au urmat studii superioare sau au efectuat serviciul militar vor beneficia de creșteri semnificative la pensie, ca urmare a recalculărilor anunțate de Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit Realitatea Plus.

Concret, persoanele care au absolvit studii universitare, masterat sau doctorat, realizate în regim la zi, vor primi un punctaj suplimentar de 0,25 puncte de pensie pentru fiecare an de studiu. De asemenea, anii petrecuți în armată sau perioadele de șomaj vor contribui, de asemenea, la creșterea pensiei. Fiecare astfel de an va fi evaluat la 0,25 puncte, ceea ce va avea un impact direct asupra venitului lunar post-pensionare.

De asemenea, legislația recentă aduce vești bune și pentru părinții care au petrecut timp în concediu maternal sau paternal, deoarece aceste perioade sunt considerate acum ani contributivi, ceea ce va influența pozitiv calculul pensie

Casele de Pensii au început deja să trimită deciziile de recalculare, iar fiecare pensionar urmează să fie informat despre noua valoare a pensiei. 

Leave a Reply