Unul dintre cei mai importanți lideri ai PNL îl atacă dur pe premierul Nicolae Ciucă. O imensă eroare politică

Numirea a fost calificată de Sigartău drept „o imensă eroare politică” care se va răsfrânge asupra imaginii partidului și pe care PNL trebuie să o îndrepte.

„Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziția în mod normal trebuie să fie al PNL. Și nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului și-au pus speranța și nădejdea în guvernări pro dreapta politică și în lideri care au luptat împotriva PSD. Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte așteptări de la un guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu vor reveni toți, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum. Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcția de secretar de stat pentru problemele Diasporei și nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant. O să cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima ședință de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar și a Guvernului în ansamblu”, a anunțat pe Facebook, joi, vicepreședintele PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a semnat, joi, decizia prin care l-a numit pe Gheorghe-Florin Cârciu (PSD) în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. 

 

Leave a Reply