Un videoclip cu Iohannis la acordeon, Ciolacu la clape și Dragnea la țambal face valuri pe internet. Cum va fi folosită inteligența artificială în campanie

Recent, internauții au avut ocazia să se amuze copios cu un videoclip trucat care îi prezintă pe Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Liviu Dragnea în timp ce interpretează o melodie lăutărească. Klaus Iohannis se află în prim plan și cântă de zor la acordeon, Marcel Ciolacu îl acompaniază la orga electronică iar Liviu Dragnea le ține isonul cântând la țambal.

Cu toate că videoclipul este produs și manipulat digital, el stârnește interes și generează întrebări despre impactul inteligenței artificiale (IA) în campania electorală. 

Politicienii cheie in alegerile viitoare au fost tintele unor videoclipuri create prin intermediul inteligentei artificiale. Pentru ca ele par atat de reale, specialistii se tem ca ar putea juca un rol crucial si sa incline balanta in favoarea contracandidatilor.

Politicienii atacă zona de cancan în căutare de noi voturi. Cum fug candidații de întrebări grele și transformă politica în divertisment

Si cercetătorii de la Universitatea Națională Australiană au descoperit că inteligența artificială poate crea acum chipuri umane care sunt percepute ca fiind mai realiste decât chipurile reale. Ca de exemplu, acest caracter generat de AI, care susține că oamenii și roboții ar putea avea chiar relații în viitor.

Această evoluție a inteligenței artificiale reprezintă o amenințare semnificativă pentru răspândirea dezinformării, susțin specialiștii. Ultima dovadă este chiar mesajul fals al președintelui american Joe Biden transmis românilor.

Dorel din Neamț a asfaltat o stradă în așa fel încât i-a blocat pe oameni în propriile curți

Leave a Reply